Vil liberalisere Israels lovverk

Justisminister Tzipi Livni ønsker lovendringer som hun mener gjør Israel og de religiøse myndighetene mer åpne for alle.

Justisminister og Hatnua-leder Tzipi Livni (t.h.) intervjues av pressen. (Foto: Tzipi Livni, flickr.com)
Justisminister og Hatnua-leder Tzipi Livni (t.h.) intervjues av pressen. (Foto: Tzipi Livni, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Sammen med Hatnuas Knesset-representant Elazar Stern, fremmer Tzipi Livni flere store lovendringsforslag i nasjonalforsamlingen. Yesh Atid er også med på en del av forslagene.

  • Like juridiske rettigheter for par som rabbinatet ikke vil vie, inkludert homofile og lesbiske.
  • Fritt valg av religiøse tjenester, uavhengig av hvor du bor. Slik kan alle velge rabbinere som reflekterer deres eget ståsted.
  • Sikre kvinner minst 40 prosent av plassene i de lokale komiteene som velger kommunens rabbinere.
  • Konverteringsprosessen til jødedommen blir kraftig forenklet, med mindre makt til ultra-ortodokse til å definere hva en jøde er.
  • Kosher-restauranter kan søke godkjennelse fra hvilken som helst rabbiner.

Et annet lovforslag Yedioth Aharonoth trekker fram er en såkalt “gjensidig tillitserklæring”, som alle jødiske par må signere for å gifte seg. Etter jødisk lov trenger en kone mannens godkjennelse for å kunne skilles, noe som har ført til at mange ektemenn nekter å signere skilsmissepapirene. Hensikten med den nye loven er å minimere misbruket. Partene forplikter seg ved separasjon til parterapi, skilsmissehøringer i retten og strenge dagbøter mot menn som nekter å signere papirene.

– Vi arbeider mot å bekjempe korrupsjonen på innsiden av de religiøse tjenestene og knytte rabbinatet tettere sammen med folket, for å kunne opprettholde Israel som en jødisk og demokratisk stat, sa Stern mandag.

Forrige artikkelAssad: – Jeg burde fått Nobels fredspris
Neste artikkelSVs boikott mot Israel ble aldri vinnersak i valg
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no