– Ap, bli med i Netanyahu-regjeringen!

Justis- og diplomatiminister Tzipi Livni ønsker at Arbeiderpartiet skal bli med i den israelske regjeringen. Hun vil utvide handlingsrommet i de diplomatiske samtalene med PA.
Justis- og diplomatiminister Tzipi Livni (Foto: Tzipi Livni, flickr.com)
Justis- og diplomatiminister Tzipi Livni (Foto: Tzipi Livni, flickr.com)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

– Dersom Arbeiderpartiet mener de bærer fredsfanen, så krever det mer enn gode ord. For å kunne legge grunnlaget for en betydelig og dramatisk beslutning i framtiden, er det behov for en genuin støtte [for innrømmelser overfor palestinerne] på innsiden av regjeringen, sa Tzipi Livni i et intervju med Hæren Radio torsdag.

Hatnua-lederen har ansvaret for å lede den pågående forhandlingsprosessen med palestinerne. Men regjeringspartiet Bayit Yehudi og store deler av Likud er skeptiske til å oppgi landområder på Vestbredden og trekke israelere ut fra bosetninger. Derfor ønsker justisminister Livni et innslag i regjeringen fra den politiske venstresiden. Med støtte fra Ap kan regjeringen strekke seg lenger i forhandlingene.

– Våre handlinger i forhandlingsrommet er ren zionisme. Vi vil ikke la ekstremistene blant oss kuppe en jødisk og demokratisk stat, fortsatte hun. Livni og hennes meningsfeller frykter at en fortsatt israelsk kontroll av Vestbredden vil føre til en enstatsløsning hvor jøder på sikt kommer i mindretall.

Som en del av regjeringsplattformen må enhver avtale med palestinerne gjennom en folkeavstemning. Det er både Hatnua, Yesh Atid og Arbeiderpartiet imot. Skulle Bayit Yehudi bli tvunget ut av regjeringen, er det Shas eller Ap som er de mest naturlige alternativene. Men opposisjons- og Ap-leder Shelly Yachimovich er skeptisk til å gå inn i en regjering som er ledet av statsminister Benjamin Netanyahu, uten at Israel begynner tilbaketrekningen av bosetninger. Også hennes motstander i høstens partiledervalg, Yitzhak Herzog, er motstander av en regjeringsdeltakelse.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise