– Ap, bli med i Netanyahu-regjeringen!

Justis- og diplomatiminister Tzipi Livni (Foto: Tzipi Livni, flickr.com)
Justis- og diplomatiminister Tzipi Livni (Foto: Tzipi Livni, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

– Dersom Arbeiderpartiet mener de bærer fredsfanen, så krever det mer enn gode ord. For å kunne legge grunnlaget for en betydelig og dramatisk beslutning i framtiden, er det behov for en genuin støtte [for innrømmelser overfor palestinerne] på innsiden av regjeringen, sa Tzipi Livni i et intervju med Hæren Radio torsdag.

Hatnua-lederen har ansvaret for å lede den pågående forhandlingsprosessen med palestinerne. Men regjeringspartiet Bayit Yehudi og store deler av Likud er skeptiske til å oppgi landområder på Vestbredden og trekke israelere ut fra bosetninger. Derfor ønsker justisminister Livni et innslag i regjeringen fra den politiske venstresiden. Med støtte fra Ap kan regjeringen strekke seg lenger i forhandlingene.

– Våre handlinger i forhandlingsrommet er ren zionisme. Vi vil ikke la ekstremistene blant oss kuppe en jødisk og demokratisk stat, fortsatte hun. Livni og hennes meningsfeller frykter at en fortsatt israelsk kontroll av Vestbredden vil føre til en enstatsløsning hvor jøder på sikt kommer i mindretall.

Som en del av regjeringsplattformen må enhver avtale med palestinerne gjennom en folkeavstemning. Det er både Hatnua, Yesh Atid og Arbeiderpartiet imot. Skulle Bayit Yehudi bli tvunget ut av regjeringen, er det Shas eller Ap som er de mest naturlige alternativene. Men opposisjons- og Ap-leder Shelly Yachimovich er skeptisk til å gå inn i en regjering som er ledet av statsminister Benjamin Netanyahu, uten at Israel begynner tilbaketrekningen av bosetninger. Også hennes motstander i høstens partiledervalg, Yitzhak Herzog, er motstander av en regjeringsdeltakelse.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag