Boligbygging i bosetningene opp 70 prosent

Bosetningen Bat Ayin på Vestbredden (Foto: Aslan Media, flickr.com)
Bosetningen Bat Ayin på Vestbredden. (Foto: Aslan Media, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Økningen i utbyggingshastigheten i bosetningene har økt 70 prosent siden perioden januar til og med juni 2012, ifølge tall fra den venstreorienterte israelske fredsbevegelsen Peace Now.

I første halvår i år ble 1.708 nye boliger i bosetningene påbegynt, 180 av dem i utposter som etter israelsk lov regnes som ulovlige. I første halvår av 2012 ble det påbegynt 995 nye boliger i bosetningene totalt. Antallet boliger som ble ferdigstilt i årets første halvår er 1.794. Til sammen 2.840 boliger er under bygging.

Da Benjamin Netanyahu ble statsminister i 2009, var han i første omgang svært tilbakeholden med å gi nye byggetillatelser. Regjeringen ga ingen nye byggetillatelser i israelske bosetninger på Vestbredden i 2009 og 2010, noen få hundre i jødiske bydeler i Øst-Jerusalem. Byggetillatelser i større antall kom først etter Itamar-angrepet og etter at palestinerne nektet forhandlinger og gjorde ensidige tiltak.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvorfor fortsetter Israel å bygge i bosetninger? Palestinske ledere nekter å inngå en permanent avtale om grenser og tviholder på politiske krav som vil gjøre slutt på Israel som en jødisk stat. Når det er slik, kan vi likevel fortsette å bygge i de områdene vi har tenkt å beholde, tenker de fleste jødene i Israel.

Ingen større nye bosetninger er etablert i Israel siden 1997. Til tross for at Israel har bygd i over 40 år, dekker bosetningene kun tre (3!) prosent av Vestbreddens areal.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag