Jevn valgkamp i Jerusalem

Sittende ordfører i den israelske hovedstaden, Nir Barkat (bildet), får støtte fra 47 prosent i en ny meningsmåling. 41 prosent sier de støtter Moshe Lion.

Jerusalems ordfører Nir Barkat. (Foto: Wikimedia Commons)
Jerusalems ordfører Nir Barkat. (Foto: Wikimedia Commons)

Det ser ut til at ordførervalgkampen mellom de to toppkandidatene i Jerusalem, Nir Barkat og Moshe Lion, blir langt tettere enn først antatt. En fersk undersøkelse fra Jerusalem Post og Globes viser at det kun er 6 prosent som skiller dem, mens feilmarginen er på 3,5 prosent.

Ma’ariv gjennomførte en undersøkelse sist uke som viste at Barkat hadde støtte fra 41 prosent, mens Lion kun hadde 14 prosent oppslutning. Men en rekke ultra-ortodokse rabbinere har siden den gang gitt sine medlemmer beskjed om å stemme på Lion, noe som har endret situasjonen betydelig.

Nir Barkat er den sittende ordføreren i Jerusalem og får bred støtte blant sekulære velgere, mens Moshe Lion samler flest stemmer i den religiøse befolkningen. Valgdagen er tirsdag 22. oktober.

Forrige artikkelBoligbygging i bosetningene opp 70 prosent
Neste artikkel– Israel må føle at vi lytter til dem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no