Jevn valgkamp i Jerusalem

Sittende ordfører i den israelske hovedstaden, Nir Barkat (bildet), får støtte fra 47 prosent i en ny meningsmåling. 41 prosent sier de støtter Moshe Lion.
Jerusalems ordfører Nir Barkat. (Foto: Wikimedia Commons)
Jerusalems ordfører Nir Barkat. (Foto: Wikimedia Commons)

Det ser ut til at ordførervalgkampen mellom de to toppkandidatene i Jerusalem, Nir Barkat og Moshe Lion, blir langt tettere enn først antatt. En fersk undersøkelse fra Jerusalem Post og Globes viser at det kun er 6 prosent som skiller dem, mens feilmarginen er på 3,5 prosent.

Ma’ariv gjennomførte en undersøkelse sist uke som viste at Barkat hadde støtte fra 41 prosent, mens Lion kun hadde 14 prosent oppslutning. Men en rekke ultra-ortodokse rabbinere har siden den gang gitt sine medlemmer beskjed om å stemme på Lion, noe som har endret situasjonen betydelig.

Nir Barkat er den sittende ordføreren i Jerusalem og får bred støtte blant sekulære velgere, mens Moshe Lion samler flest stemmer i den religiøse befolkningen. Valgdagen er tirsdag 22. oktober.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise