Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Barkat beholdt jobben i Jerusalem

Jerusalems ordfører Nir Barkat var et av målene til terrorgruppen. (Foto: Nir Barkat - ניר ברקת, Facebook.com)
Jerusalems ordfører Nir Barkat var et av målene til terrorgruppen. (Foto: Nir Barkat - ניר ברקת, Facebook.com)
I Tel Aviv, Jerusalem og andre store byer var det de sittende ordførere som vant valget. Det ble et stort valgnederlag for Likud og Israel Beiteinu i Jerusalem. Deres samarbeidsliste ser ut til å få kun ett mandat i kommunestyret.

Valgdeltakelsen i Israels 14. lokalvalg var på 42,6 prosent av de stemmeberettigede. I storbyene Tel Aviv (22 prosent) og Jerusalem (32 prosent) var tallene enda lavere. De arabiske innbyggeres boikott av valgene i hovedstaden er mye av forklaringen i Jerusalem, opplyser Times of Israel.

I Jerusalem var det ordfører Nir Birkat som klarte å sikre seg en ny periode, da han slo sin utfordrer Moshe Lion med rundt 51 mot 45 prosent av stemmene. Han må fortsatt føre en politisk kamp mot et kommunestyre hvor den religiøse og politiske høyresiden har vunnet flertall igjen.

Også i Tel Aviv fikk den sittende ordføreren Ron Huldai fornyet tillit, med 53,1 prosent mot Nitzan Horowitz’ 38,2 prosent. Han lover nå å arbeide for alle Tel Avivs innbyggere.

– Alle i Tel Aviv-Jaffa er innbyggere i Tel Aviv-Jaffa. Det betyr ingenting om han er rik eller fattig, gul eller rød, det betyr ikke noe hva hans religion er, eller hva han gjør. Vi er en by for alle og vi vil fortsette å være den samme frie staden som respekterer alle som bor her, lovet han.

Israels tredje største by var intet unntak i en valgkamp der alle ordføreren i alle de største byene fikk fornyet tillit. Yona Yahav sikret seg sin tredje periode som Haifas øverste representant. I Beit Shemesh har det foregått en hard politisk kamp mellom moderne-ortodokse og sekulære på den ene siden, mot ultra-ortodokse jøder på den andre. Den sittende ultra-ortodokse ordføreren Moshe Abutbul vant soleklart med 52 prosent av stemmene.

Nasaret-ordfører Ramiz Jaraisy (Foto: Ramiz Jaraisy - رامز جرايسي, Facebook.com)
Nasaret-ordfører Ramiz Jaraisy (Foto: Ramiz Jaraisy - رامز جرايسي, Facebook.com)

Kanskje den mest solide valgresultatet sikret ordfører Ruvik Danilovich i Be’ersheba seg, med 92 prosent av stemmene. Mens Miriam Feirberg (72 prosent av stemmene), Yoel Lavi (65 prosent), Ramiz Jaraisy (43,4 prosent) og Yehiel Lasri sikret seg gjenvalg i henholdsvis Netanya, Ramle, Nasaret og Ashdod.

En av de få som klarte å vinne mot en sittende ordfører var general Zvika Gendelman, som klarte å slå Haim Avitan i Hadera.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart