Livni føler seg truet på livet

– Jeg ber om at [noen …] dreper deg eller [Israels statsminister Benjamin] Netanyahu, var beskjeden på Facebook-siden til justis- og diplomatiminister Tzipi Livni mandag.

Justis- og diplomatiminister Tzipi Livni følte seg truet på livet av et innlegg på Facebook-siden hennes mandag. (Foto: Tzipi Livni - ציפי לבני, flickr.com)
Justis- og diplomatiminister Tzipi Livni følte seg truet på livet av et innlegg på Facebook-siden hennes mandag. (Foto: Tzipi Livni - ציפי לבני, flickr.com)

Søndag godkjente den israelske regjeringen å frigjøre ytterligere 26 palestinske fanger, for å sikre at PA ikke forlater forhandlingsbordet. Bayit Yehudi-leder og bosetningsminister Naftali Bennett beskyldte justis- og diplomatiminister Tzipi Livni for å være ansvarlig. Han og partiet hans er svært skeptiske til en tostatsløsning.

I dag våknet Livni til det hun oppfatter som en dødstrussel på sin Facebook-side, mot henne og statsminister Benjamin Netanyahu. Hun har anmeldt saken til Jerusalem-politiet, informerer Yedioth Aharonoth.

– Jeg ber om at en av bakketopp-ungdommene myrder deg eller Netanyahu. Dere er en miserabel gruppe mennesker. Jeg ber om at noen myrder dere. Forræder. Fiendens tjener. Du og alle dem som stemte [for en fangeutveksling] hører hjemme i fengsel, eller [å bli rammet i] et terrorangrep, stod det i innlegget.

“Bakketopp-ungdommene” er et israelsk begrep for en mindre gruppe ytterliggående bosettere, som utfører såkalte “prislapp-angrep” mot palestinske mål på Vestbredden. En undersøkelse fra 2011 viser at 88 prosent av israelerne tar avstand fra slike angrep.

Livnis medarbeidere svarte også på den truende beskjeden på Facebook-siden hennes.

– Justisministeren vil fortsette å gjennomføre forhandlingene på en ansvarlig måte, mens vi bevarer Israels interesser. Hennes beslutninger vil ikke bli påvirket av ekstremister eller av trusler, skrev de på vegne av Livni.

Forrige artikkelDemokratiets stilling i den muslimske verden
Neste artikkelNormaliserer forholdet til Menneskerettighetsrådet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no