Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Avigdor Lieberman ble frikjent av enstemmig rett

- Nå kan jeg legge dette kapittelet bak meg, sa en fornøyd Avigdor Lieberman etter domsavsigelsen 6. november 2013. (Skjermdump fra Euronews)
- Nå kan jeg legge dette kapittelet bak meg, sa en fornøyd Avigdor Lieberman etter domsavsigelsen 6. november 2013. (Skjermdump fra Euronews)
Leder av Knesset-partiet Israel Beiteinu, Avigdor Lieberman, ble onsdag enstemmig frikjent for korrupsjonsanklager. Det baner sannsynligvis veien for en retur til utenriksdepartementet.

I desember 2012 ble Lieberman siktet for å ha gitt en ny stilling til en ansatt i den israelske utenrikstjenesten etter at vedkommende skulle ha gitt Lieberman opplysninger omkring en politietterforskning. I dag falt dommen i saken ved distriktsdomstolen i Jerusalem. Alle de tre dommerne frikjenner Lieberman i forholdet han ble siktet for.

Retten peker på at Ben Aryehs nye stilling som ambassadør i Latvia ikke var en upassende forfremmelse, at han var godt kvalifisert til jobben og at han mye mulig ville blitt utpekt i stillingen også uten Liebermans medvirkning. Retten mener likevel at Lieberman burde fortalt ansettelseskomitéen og regjeringen om sin tidligere kontakt med Ben Aryeh.

– Det er sant at anklagede [Lieberman] opptrådte upassende, skriver dommerne, og siterer tidligere høyesterettsdommer Aharon Barak som en gang skrev i en dom: «Ikke hver eneste feil er kriminell. Ikke hver eneste feiltrinn er en forbrytelse. Ikke hver eneste tilfelle av upassende etisk oppførsel fortjener en fengselsstraff.»

 

Får gratulasjoner

– Denne saken ligger nå bak meg. Jeg ønsker ikke å tenke mer på den, men fokusere på nye utfordringer, sa Lieberman etter domsavsigelsen. Han nektet å svare på spørsmål om veien videre for hans politiske karriere.

De siste 11 månedene har Lieberman fungert som partileder i Israel Beiteinu og Knesset-medlem, men han har ikke deltatt i regjeringen etter at han trakk seg som utenriksminister i desember 2012. Da statsminister Benjamin Netanyahu dannet ny regjering etter valget i januar, ga han ikke utenriksministerjobben til noen andre statsråder. Det er antatt at Netanyahu har holdt av utenriksministerjobben til Lieberman dersom han skulle bli frikjent av domstolen.

Liebermans kollager i regjeringskoalisjonen har gratulert Lieberman med frikjennelsen. Statsminister Netanyahu uttrykte glede over hans tilbakevending til den israelske regjering «slik at vi kan fortsette å jobbe sammen for Israels beste interesse».

– Jeg respekterer domstolens avgjørelse og har full tillit til det juridiske systemet, sier justisminister Tzipi Livni. Finansminsiter Yair Lapid gir «varme gratulasjoner» til Lieberman.

Også president Shimon Peres har gratulert Israel Beiteinu-lederen.

Opposisjonsleder Shelly Yacimovich (Ap) er kritisk til at Lieberman returnerer til utenriksdepartementet.

– Dette er en utenriksminister som har skadet Israel, sier hun.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart