Homofile foreldrepar kan få like skatterettigheter

Knesset skal stemme over et lovforslag som gjør at homofile foreldrepar vil få like mye skattefradrag som heterofile ektepar med barn.

Bildet er fra sommerens homseparade i Tel Aviv. (Foto: xrispixels, flickr.com)
Bildet er fra sommerens homseparade i Tel Aviv. (Foto: xrispixels, flickr.com)

Det er Yesh Atids Knesset-medlem Adi Kol som har formulert lovforslaget og har fått backing fra finansdepartementet. Det gjør at sannsynligheten for at lovforslaget blir realisert er mye større, forklarer han til Ha’aretz.

For øyeblikket får kvinner skattefradrag fram til barnet er 18 år, mens menn kun får skattefradrag de første tre månedene av et barns liv. Det betyr at forskjellsbehandlingen mellom heterofile og homofile par i lovgivningen er på titusenvis av kroner fram til barnet når myndighetsalder.

– [Dette] sender et sterkt og soleklart budskap fra staten Israel til likekjønnede om at de blir sett på som foreldre på alle måter, som en legitim familieenhet. Tiden er inne for å avslutte denne grove økonomiske diskrimineringen som har vært byrden for likekjønnede foreldrepar helt til nå.

Et annet lovforslag fra Shimon Oyahon i Israel Beiteinu, foreslår at barnebidragene til soldatforeldre utbetales helt til de er ferdige med militærtjenesten i 20- eller 21-årsalderen.

– Den stakkarslige lønnen som hæren betaler er ikke nok til å livnære soldatene, som derfor fortsetter å være avhengige av foreldrene sine, mener han.

Forrige artikkelHerzog ny leder i Arbeiderpartiet
Neste artikkelSS-leder som lever i USA beordret massakre
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no