Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Herzog ny leder i Arbeiderpartiet

Arbeiderpartiets nåværende leder Shelly Yachimovich og hennes motkandidat Isaac Herzog (Foto: Wikimedia Commons)
Arbeiderpartiets nåværende leder Shelly Yachimovich og hennes motkandidat Isaac Herzog (Foto: Wikimedia Commons)
For sjuende internvalg på rad velger Arbeiderpartiets medlemmer en ny partileder. Isaac Herzog vant over Shelly Yachimovich med 58 prosent av stemmene.

55.113 partimedlemmer var stemmeberettiget i gårsdagens ledervalg i Ap. Men oppmøtet var på svake 53 prosent, etter at verken avtroppende leder Yachimovich eller hennes erkemotstander Herzog har klart å mobilisere interesse.

Mellom klokken 10.00 og 22.00 lokal tid onsdag, valgte velgerne framtiden til et parti som de første tre tiårene etter Israels selvstendighet dominerte politikken. Men den gamle sosialdemokratiske giganten sliter med å finne en retning som velgerne vil stille seg bak. Partiledere har kommet og gått, men nedgang og stagnasjon fortsetter. Herzog er den sjuende nye lederen på sju internvalg over de siste 18 årene, oppltser Ha’aretz.

Yachimovich beskyldte sin motstanders valgkamp for å være smurt av rike givere rett før stemmelokalene stengte, da det begynte å se ut som at hun skulle tape.

– Det er et lavt frammøte, noe som ikke er bra for oss. Lavt frammøte tjener alltid dem som bruker mest penger. Vi har ikke mange penger, så de som tror på vår retning må samle sine barn og komme ned til stemmelokalene.

Herzog har erfaring både som boligminister, turistminister, diasporaminister og velferdsminister mellom 2005 og 2011. Han har vært Knesset-representant siden 2003. Nå lover den nye partilederen at han vil innfri sine valgløfter.

– Nasjonen Israel har hatt alt for mange «engangsledere». Landet ønsker noen som kan få jobben gjort. Jeg vil få jobben gjort, sa han.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart