– Netanyahu skaper unødvendig Iran-panikk

I sin første politiske uttalelse etter å ha overtatt som partileder i Arbeiderpartiet, retter Isaac Herzog skytset mot statsminister Benjamin Netanyahu.
Arbeiderparti-leder Isaac Herzog er skuffet over statsminister Benjamin Netanyahus tilnærming til Iran-forhandlingene så langt. (Foto: JAFI Israel, flickr.com)
Arbeiderparti-leder Isaac Herzog er skuffet over statsminister Benjamin Netanyahus tilnærming til Iran-forhandlingene så langt. (Foto: JAFI Israel, flickr.com)

– Han skaper en unødvendig panikk. Dette er en midlertidig avtale, ikke dommedag – som ikke har kommet ennå, sa Herzog i et intervju med Kanal 10.

Men den ferske partilederen roser likevel hvordan Netanyahu, gjennom over fire år med hardt arbeid som statsminister, har sørget for å flytte Iran opp på toppen av den internasjonale agendaen.

– Likevel kaster han nå bort innflytelsen, mener Herzog, som tror statsministerens måte å håndtere forhandlingene på gjør mer skade for Israel enn godt.

I stedet for å bygge opp en gjensidig tillit mellom Det hvite hus og Jerusalem i atomforhandlingene, driver partene nå med gjensidige verbale angrep på hverandre i full offentlighet. Det mener Herzog bryter ned den tilliten som har eksistert mellom USA og Israel i mange tiår.

– Denne seksmånedersperioden framover [forhandlingsperioden som den midlertidige atomavtalen legger opp til] er en kritisk periode. Men i stedet for å skape dialog, ser vi friksjon. Det er et virvar av ministere som løper til mikrofonene. Tror dere virkelig at [økonomi- og handelsminister Yuval] Steinitz og [kultur- og sportsminister] Limor Livnat har noen som helst innflytelse over prosessen? spør Herzog retorisk.

I helgen uttalte statsminister Benjamin Netanyahu at atomavtalen med Iran er en «historisk feil».

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise