– Netanyahu skaper unødvendig Iran-panikk

Arbeiderparti-leder Isaac Herzog er skuffet over statsminister Benjamin Netanyahus tilnærming til Iran-forhandlingene så langt. (Foto: JAFI Israel, flickr.com)
Arbeiderparti-leder Isaac Herzog er skuffet over statsminister Benjamin Netanyahus tilnærming til Iran-forhandlingene så langt. (Foto: JAFI Israel, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

– Han skaper en unødvendig panikk. Dette er en midlertidig avtale, ikke dommedag – som ikke har kommet ennå, sa Herzog i et intervju med Kanal 10.

Men den ferske partilederen roser likevel hvordan Netanyahu, gjennom over fire år med hardt arbeid som statsminister, har sørget for å flytte Iran opp på toppen av den internasjonale agendaen.

– Likevel kaster han nå bort innflytelsen, mener Herzog, som tror statsministerens måte å håndtere forhandlingene på gjør mer skade for Israel enn godt.

I stedet for å bygge opp en gjensidig tillit mellom Det hvite hus og Jerusalem i atomforhandlingene, driver partene nå med gjensidige verbale angrep på hverandre i full offentlighet. Det mener Herzog bryter ned den tilliten som har eksistert mellom USA og Israel i mange tiår.

– Denne seksmånedersperioden framover [forhandlingsperioden som den midlertidige atomavtalen legger opp til] er en kritisk periode. Men i stedet for å skape dialog, ser vi friksjon. Det er et virvar av ministere som løper til mikrofonene. Tror dere virkelig at [økonomi- og handelsminister Yuval] Steinitz og [kultur- og sportsminister] Limor Livnat har noen som helst innflytelse over prosessen? spør Herzog retorisk.

I helgen uttalte statsminister Benjamin Netanyahu at atomavtalen med Iran er en “historisk feil”.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag