– Netanyahu skaper unødvendig Iran-panikk

I sin første politiske uttalelse etter å ha overtatt som partileder i Arbeiderpartiet, retter Isaac Herzog skytset mot statsminister Benjamin Netanyahu.

Arbeiderparti-leder Isaac Herzog er skuffet over statsminister Benjamin Netanyahus tilnærming til Iran-forhandlingene så langt. (Foto: JAFI Israel, flickr.com)
Arbeiderparti-leder Isaac Herzog er skuffet over statsminister Benjamin Netanyahus tilnærming til Iran-forhandlingene så langt. (Foto: JAFI Israel, flickr.com)

– Han skaper en unødvendig panikk. Dette er en midlertidig avtale, ikke dommedag – som ikke har kommet ennå, sa Herzog i et intervju med Kanal 10.

Men den ferske partilederen roser likevel hvordan Netanyahu, gjennom over fire år med hardt arbeid som statsminister, har sørget for å flytte Iran opp på toppen av den internasjonale agendaen.

– Likevel kaster han nå bort innflytelsen, mener Herzog, som tror statsministerens måte å håndtere forhandlingene på gjør mer skade for Israel enn godt.

I stedet for å bygge opp en gjensidig tillit mellom Det hvite hus og Jerusalem i atomforhandlingene, driver partene nå med gjensidige verbale angrep på hverandre i full offentlighet. Det mener Herzog bryter ned den tilliten som har eksistert mellom USA og Israel i mange tiår.

– Denne seksmånedersperioden framover [forhandlingsperioden som den midlertidige atomavtalen legger opp til] er en kritisk periode. Men i stedet for å skape dialog, ser vi friksjon. Det er et virvar av ministere som løper til mikrofonene. Tror dere virkelig at [økonomi- og handelsminister Yuval] Steinitz og [kultur- og sportsminister] Limor Livnat har noen som helst innflytelse over prosessen? spør Herzog retorisk.

I helgen uttalte statsminister Benjamin Netanyahu at atomavtalen med Iran er en “historisk feil”.

Forrige artikkel– Atomavtalen med Iran er “historisk feil”
Neste artikkelMange trafikkdrepte arabere
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no