Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Netanyahu skaper unødvendig Iran-panikk

Arbeiderparti-leder Isaac Herzog er skuffet over statsminister Benjamin Netanyahus tilnærming til Iran-forhandlingene så langt. (Foto: JAFI Israel, flickr.com)
Arbeiderparti-leder Isaac Herzog er skuffet over statsminister Benjamin Netanyahus tilnærming til Iran-forhandlingene så langt. (Foto: JAFI Israel, flickr.com)
I sin første politiske uttalelse etter å ha overtatt som partileder i Arbeiderpartiet, retter Isaac Herzog skytset mot statsminister Benjamin Netanyahu.

– Han skaper en unødvendig panikk. Dette er en midlertidig avtale, ikke dommedag – som ikke har kommet ennå, sa Herzog i et intervju med Kanal 10.

Men den ferske partilederen roser likevel hvordan Netanyahu, gjennom over fire år med hardt arbeid som statsminister, har sørget for å flytte Iran opp på toppen av den internasjonale agendaen.

– Likevel kaster han nå bort innflytelsen, mener Herzog, som tror statsministerens måte å håndtere forhandlingene på gjør mer skade for Israel enn godt.

I stedet for å bygge opp en gjensidig tillit mellom Det hvite hus og Jerusalem i atomforhandlingene, driver partene nå med gjensidige verbale angrep på hverandre i full offentlighet. Det mener Herzog bryter ned den tilliten som har eksistert mellom USA og Israel i mange tiår.

– Denne seksmånedersperioden framover [forhandlingsperioden som den midlertidige atomavtalen legger opp til] er en kritisk periode. Men i stedet for å skape dialog, ser vi friksjon. Det er et virvar av ministere som løper til mikrofonene. Tror dere virkelig at [økonomi- og handelsminister Yuval] Steinitz og [kultur- og sportsminister] Limor Livnat har noen som helst innflytelse over prosessen? spør Herzog retorisk.

I helgen uttalte statsminister Benjamin Netanyahu at atomavtalen med Iran er en «historisk feil».


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart