Australias nye regjering mer pro-israelsk

Australias nye regjering avstod denne måneden fra en avstemning i FNs generalforsamling som fordømte Israel. “Midtøsten-resolusjonene bør være balanserte,” var begrunnelsen.

Australias tidligere statsminister, Tony Abbott, vil flytte ambassaden til Jerusalem. (Foto: US Embassy Kabul Afghanistan, flickr.com)
Australias tidligere statsminister, Tony Abbott, vil flytte ambassaden til Jerusalem. (Foto: US Embassy Kabul Afghanistan, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Australias utenriksminister Julie Bishop (Foto: Wikimedia Commons)
Australias utenriksminister Julie Bishop (Foto: Wikimedia Commons)

Kravet om balanse kom fra den ferske australske utenriksministeren Julie Bishop. Hun viste med det at Australias nye statsledere har en annen tilnærming til Midtøsten-spørsmål enn den forrige. Kun en håndfull land avstod fra å stemme over resolusjonen, skriver Times of Israel.

– Regjeringen vil ikke støtte resolusjoner som er ensidige og forhåndsdømmer utfallet av forhandlingene mellom to parter, sa Bishops talsperson mandag.

Australias avtroppede utenriksminister fra Arbeiderpartiet, Bob Carr, fortviler over det han mener er en politikk som ikke tjener Israels beste.

– Det nye australske standpunktet er ikke vennlig mot Israel. Vårt nye standpunkt der vi ser gjennom fingrene på “bosetningsmisjonen” til ekspansjonistiske israelere, undergraver mulighetene for en palestinsk stat, mener han.

Den forrige regjeringen besto alene av Arbeiderpartiet, som også i årets valg ble største parti i Representantenes hus. Australias Liberale parti (LPA) leder nå regjeringen og har majoriteten i Senatet. Med dem i koalisjonen sitter Det liberalnasjonale parti (QLD), Nasjonalpartiet (National) og det distrikspolitiske NT CLP. Neste valg finner sted i 2016.

Forrige artikkelIsrael vil ha en ny runde Horizon 2020-diskusjoner
Neste artikkel– Fred betyr arabisk-israelsk front mot Iran
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no