Skatteøkninger avlyst

Den israelske økonomien har tatt seg noe opp igjen og finansminister Yair Lapid slipper å øke skattene.

Israels finansminister Yair Lapid har endelig fått nok handlingsrom i budsjettet til å kunne komme med noen gode nyheter. (Foto: Yair Lapid - יאיר לפיד, flickr.com)
Israels finansminister Yair Lapid har endelig fått nok handlingsrom i budsjettet til å kunne komme med noen gode nyheter. (Foto: Yair Lapid - יאיר לפיד, flickr.com)

Mandag kunne finansminister Yair Lapid presentere en av sine første gladnyheter etter at han inntok posten: Regjeringens varslede økninger av inntektsskatten på én til to prosent er blitt avlyst. Det melder Yedioth Aharonoth.

– På tross av at regjeringen godtok et underskuddsmål på 4,65 prosent, tror vi nå at underskuddet vil bli lavere enn 3,5 prosent. Vi sparer hundrevis av millioner kroner bare i renter. Vi har også overgått forventningene når det gjelder skatteinntjeningen, delvis på grunn av at vi har klart å samle inn penger fra skjulte fortjenester til store selskaper. Regjeringens utgifter var også mindre enn forventet, avslørte han under en pressekonferanse.

Nå ønsker han å lette situasjonen for den israelske middelklassen, som ifølge ham er selve motoren og vekstskapningen i den israelske økonomien.

– Det er vår jobb ikke bare å tilby bedre utdanning eller helse- og sosialtjenester, men å gjøre noe for å øke inntektsgrunnlaget for middelklassen, sa Lapid, som lovet å arbeide ennå hardere for middelklassen.

Økninger i inntektsskatten på mellom én og to prosent var ventet å bli innført om kort tid, som følge av at nasjonalregskapet for 2012 gikk med underskudd på rundt 60 milliarder kroner.

Forrige artikkelHistorisk “meklingsorgan” opprettet mellom Israel og PA
Neste artikkel49 prosent økning i immigrasjon fra Frankrike
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no