Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Skatteøkninger avlyst

Israels finansminister Yair Lapid har endelig fått nok handlingsrom i budsjettet til å kunne komme med noen gode nyheter. (Foto: Yair Lapid - יאיר לפיד, flickr.com)
Israels finansminister Yair Lapid har endelig fått nok handlingsrom i budsjettet til å kunne komme med noen gode nyheter. (Foto: Yair Lapid - יאיר לפיד, flickr.com)
Den israelske økonomien har tatt seg noe opp igjen og finansminister Yair Lapid slipper å øke skattene.

Mandag kunne finansminister Yair Lapid presentere en av sine første gladnyheter etter at han inntok posten: Regjeringens varslede økninger av inntektsskatten på én til to prosent er blitt avlyst. Det melder Yedioth Aharonoth.

– På tross av at regjeringen godtok et underskuddsmål på 4,65 prosent, tror vi nå at underskuddet vil bli lavere enn 3,5 prosent. Vi sparer hundrevis av millioner kroner bare i renter. Vi har også overgått forventningene når det gjelder skatteinntjeningen, delvis på grunn av at vi har klart å samle inn penger fra skjulte fortjenester til store selskaper. Regjeringens utgifter var også mindre enn forventet, avslørte han under en pressekonferanse.

Nå ønsker han å lette situasjonen for den israelske middelklassen, som ifølge ham er selve motoren og vekstskapningen i den israelske økonomien.

– Det er vår jobb ikke bare å tilby bedre utdanning eller helse- og sosialtjenester, men å gjøre noe for å øke inntektsgrunnlaget for middelklassen, sa Lapid, som lovet å arbeide ennå hardere for middelklassen.

Økninger i inntektsskatten på mellom én og to prosent var ventet å bli innført om kort tid, som følge av at nasjonalregskapet for 2012 gikk med underskudd på rundt 60 milliarder kroner.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart