Pave og statsmann besøker Israel i 2014

Både Canadas statsminister Stephen Harper (t.h. i bildet) og pave Francis (t.v.) besøker Israel over nyttår.

Den katolske paven Francis (f.v.) besøker Israel i mai, mens Canadas statsminister Stephen Harper kommer allerede i januar. (Foto: Montasje av to bilder fra Wikimedia Commons)
Den katolske paven Francis (f.v.) besøker Israel i mai, mens Canadas statsminister Stephen Harper kommer allerede i januar. (Foto: Montasje av to bilder fra Wikimedia Commons)

Det er første gang statsminister Harper besøker Israel i hvilken som helst sammenheng. Canada er blitt et svært populært land i Israel etter en rekke pro-israelske uttalelser fra Harper selv, andre ministere og opposisjonen de siste årene. Harper legger også turen innom Vestbredden og Jordan under sitt besøk, melder CBC News.

Canada og deres konservative regjering var villig til å miste kampen om et roterende sete i Sikkerhetsrådet i 2010 i lojalitet til Israel.

Den pro-israelske canadiske organisasjonen Center for Israel and Jewish Affairs (CIJA) er strålende fornøyd med beslutningen til Harper, om å reise til Israel for første gang.

– Vi var svært fornøyde over å høre […] at statsminister Stephen Harper planlegger å besøke Israel i januar. Denne offisielle turen er en viktig indikator for det dynamiske forholdet som eksisterer mellom to fantastiske land, som har vokst og styrket seg under de to statsministernes [Harpers og Netanyahus] lederskap. Dette besøket vil gi israelerne en mulighet til å takke statsministeren for hans trofaste vennskap og støtte over årene, sier lederen Dacid Koschitzky i en pressemelding.

– Statsminister Harper har vist igjen og igjen sitt dypfølte vennskap med og støtte til staten Israel og det jødiske folk, ofte når det ikke har vært politisk noe å tjene på det, legger han til.

Den forholdsvis ferske romersk-katolske pave Francis skal også ta turen til Midtøsten i vår. 25. til 26. mai skal han ifølge det israelske kilder sier til CNN reise nedover, men datoene er ikke bekreftet ennå av Vatikanet. Det er fire år siden pavens forgjenger Benedict XVI var i området i 2009. Pave Francis har bestemt seg for å gjøre forholdet mellom jøder og kristne til et prioritert område i den tiden han får som Den katolske kirkes overhode.

Forrige artikkelRon Dermer ny ambassadør i Washington
Neste artikkelStakkars barn!
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no