Ron Dermer ny ambassadør i Washington

Israels ambassadør i USA heter nå Ron Dermer og ble tirsdag offisielt tatt i ed i Det hvite hus.

USAs president Barack Obama (f.v.) tok i mot Israels nye Washington-ambassadør Ron Dermer i Det hvite hus. (Foto: @AmbDermer, Twitter.com)
USAs president Barack Obama (f.v.) tok i mot Israels nye Washington-ambassadør Ron Dermer i Det hvite hus. (Foto: @AmbDermer, Twitter.com)

Statsminister Benjamin Netanyahus tidligere rådgiver Ron Dermer har fått drømmeoppgaven for mang en israelsk diplomat, når han nå offisielt har tatt over som Israels nye ambassadør i Washington.

Sammen med de nye representantene fra Thailand, Romania og Colombia presenterte han sine papirer for USAs president Barack Obama, under en seremoni i Det hvite hus tirsdag. Dermer overtar jobben til Michael Oren, som har vært ambassadør siden 2009.

– Jeg føler meg stolt og beæret over å tjenestegjøre som Israels ambassadør i USA, som er et land det jødisk folk skylder så mye og som jeg, som amerikansk-født, står så personlig i gjeld til. Jeg ser fram til å arbeide med deg [Obama] og din administrasjon, for å styrke båndene mellom USA og Israel ytterligere, skrev han i Det hvite hus’ gjestebok.

Dermer overleverte også et personlig brev til president Obama, melder Jerusalem Post.

– Det unike forholdet mellom USA og Israel strekker seg langt utover felles verdier og interesser, stod det blant annet i brevet.

Den ferske ambassadøren har tidligere arbeidet som politisk rådgiver for Natan Sharansky, før han ble daværende finansminister Netanyahus rådgiver i 2005. Han emigrerte fra Florida i 1998. De første ryktene om ambassadørstillingen ble gjengitt av MIFF allerede i juni 2013.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise