Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ron Dermer ny ambassadør i Washington

USAs president Barack Obama (f.v.) tok i mot Israels nye Washington-ambassadør Ron Dermer i Det hvite hus. (Foto: @AmbDermer, Twitter.com)
USAs president Barack Obama (f.v.) tok i mot Israels nye Washington-ambassadør Ron Dermer i Det hvite hus. (Foto: @AmbDermer, Twitter.com)
Israels ambassadør i USA heter nå Ron Dermer og ble tirsdag offisielt tatt i ed i Det hvite hus.

Statsminister Benjamin Netanyahus tidligere rådgiver Ron Dermer har fått drømmeoppgaven for mang en israelsk diplomat, når han nå offisielt har tatt over som Israels nye ambassadør i Washington.

Sammen med de nye representantene fra Thailand, Romania og Colombia presenterte han sine papirer for USAs president Barack Obama, under en seremoni i Det hvite hus tirsdag. Dermer overtar jobben til Michael Oren, som har vært ambassadør siden 2009.

– Jeg føler meg stolt og beæret over å tjenestegjøre som Israels ambassadør i USA, som er et land det jødisk folk skylder så mye og som jeg, som amerikansk-født, står så personlig i gjeld til. Jeg ser fram til å arbeide med deg [Obama] og din administrasjon, for å styrke båndene mellom USA og Israel ytterligere, skrev han i Det hvite hus’ gjestebok.

Dermer overleverte også et personlig brev til president Obama, melder Jerusalem Post.

– Det unike forholdet mellom USA og Israel strekker seg langt utover felles verdier og interesser, stod det blant annet i brevet.

Den ferske ambassadøren har tidligere arbeidet som politisk rådgiver for Natan Sharansky, før han ble daværende finansminister Netanyahus rådgiver i 2005. Han emigrerte fra Florida i 1998. De første ryktene om ambassadørstillingen ble gjengitt av MIFF allerede i juni 2013.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart