Stiller ultimatum til Netanyahu

– Vi vil ikke sitte i en regjering som aksepterer en avtale basert på 1967-linjene, eller som deler Jerusalem, sier Israels finansminister Naftali Bennett (Bayit Yehudi)

Bayit Yehudi-leder og handelsminister Naftali Bennett (Foto: Mati Milstein, The Israel Project)
Bayit Yehudi-leder og handelsminister Naftali Bennett (Foto: Mati Milstein, The Israel Project)

Bennett er tydelig på at regjeringssamarbeidet ryker dersom statsminister Benjamin Netanyahu etter hans mening går for langt i å gi etter for internasjonalt press. Bennett er leder for partiet Bayit Yehudi – ”Det jødiske hjem”.

– Vi vil ikke sitte i en regjering som aksepterer en avtale basert på 1967-linjene. Og vi vil ikke være med i en koalisjon som på grunn av internasjonalt press deler Jerusalem og setter vår sikkerhet på spill, sa han tirsdag.

Uttalelsene kom i en tale på Instituttet for nasjonale sikkerhetsstudier i Tel Aviv, melder Ha’aretz.

– Vi vil aldri gi opp et forenet Jerusalem, erklærte ministeren.

– Fredssamtalene har bare brakt terror
– Siden fredssamtalene startet, har det pågått en sakte voksende intifada. Fredssamtalene med palestinerne har bare brakt oss terror, sa han.

Slik kommenterte han det internasjonale presset om å komme i mål med en fredsavtale:

– Hvis våre venner i verden ber oss om å begå selvmord, sier vi nei, selv om de måtte ha gode intensjoner.

– De sier at det pågår en okkupasjon og at det er umoralsk av oss jøder. La meg fortelle deg en ting – vi er ikke okkupanter i vårt eget land, sa Bennett.

Han kommenterte også den amerikanske utenriksministeren John Kerrys nylige uttalelse om at begge parter snart vil måtte gjøre tøffe beslutninger.

– En enkel beslutning var å trekke oss ut av Gaza, til applaus fra hele verden. Men den vanskelige beslutningen har vært å fortsette å stå oppreist. En annen enkel beslutning var Oslo-avtalen. Den vanskelige beslutningen var å annektere Jerusalem og Golan.

– ”Land for fred” er ikke løsningen
Bennett understreket at han mener løsningen på konflikten er at palestinerne må slutte å oppfordre til vold.

– De palestinske barna av Oslo-avtalen er nå 21 år gamle, og de har vokst opp med målrettede, intense og giftige oppfordringer til vold mot oss. Resultatet er generasjoner med terrorister. Når barna læres opp til bruk av belter med eksplosiver og ser på antisemittiske barneprogrammer, forvandles jøden til en djevel. Ingen avtale vil kunne forandre på det. Kun palestinerne kan forandre på det, sa han.

– En gang trodde vi på at vi måtte gi fra oss land for å få fred. Men dagens israelere vet at det som trengs av oss er en sterk forsvarsstyrke og tro, konkluderte partilederen og statsråden.

Bayit Yehudi har 12 av 120 mandater i Israels nasjonalforsamling Knesset. Les artikler relatert til partiet på MIFFs nøkkelordside om Bayit Yehudi.

Forrige artikkelBombeangrep mot IDF fra Gaza-stripen
Neste artikkelAriel Sharon er død
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/