President Peres ga æresmedalje til Merkel

Her mottar Angela Merkel æresmedalje fra Shimon Peres. Foto: Skjermdump fra Youtube.
Her mottar Angela Merkel æresmedalje fra Shimon Peres. Foto: Skjermdump fra Youtube.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Av utenlandske politiske ledere er det tidligere kun amerikanere som har mottatt utmerkelsesmedaljen fra presidenten i Israel. Merkel er dermed i selskap med blant andre presidentene Bill Clinton og Barack Obama.

Medaljen gis til individer og organisasjoner for fremragende bidrag til å forbedre verden, det israelske samfunnet og bildet av Israel. I Merkels tilfelle er det hennes klare standpunkt mot antisemittisme og rasisme og for Israels sikkerhet som ligger til grunn, skriver Jerusalem Post.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Israels sikkerhet er vårt nasjonale etos

Peres har ofte beskrevet Merkel som en eksepsjonell leder, med en dyp moralsk overbevisning og høye idealer, og med en varm relasjon til staten Israel og det jødiske folk.

– Tysklands støtte til Israels sikkerhet er en del av vårt nasjonale etos, siterte Peres i sin tale at Merkel tidligere har uttalt.

Han siterte henne også på å ha uttalt om Iran:

– En atombombe i hendene på den iranske presidenten, som fornekter Holocaust, truer Israel og nekter Israel retten til å eksistere, er ikke akseptabelt. For meg vil Israels sikkerhet aldri være noe å forhandle om.

Peres roste også Merkel for at det økonomiske og vitenskapelige samarbeidet mellom de to nasjonene har ekspandert under hennes regjeringstid.

 

– Viktig å være klar over Israels innsats for syrerne

I talen sin sa Angela Merkel at medaljen gir henne enda sterkere forpliktelse og ansvar for å bekjempe antisemittisme og stå opp for menneskerettigheter og menneskelig verdighet.

Hun lovpriste Israels humanitære innsats for krigsofrene i Syria, og uttalte at det er viktig for verden å være klar over hva Israel gjør for krigsskadede syrere.

Merkel fordømte Hizbollah, Hamas og Iran for deres felles mål om å utslette Israel, og understreket viktigheten av å hindre at Iran blir en atommakt. Hun uttalte at Iran ikke bare er farlig for Israel, men for hele regionen og verden.

Da hun omtalte de pågående fredsforhandlingene, løftet hun frem målet om en tostatsløsning, og uttalte at palestinerne må være klar over at Israel støtter en palestinsk stat, og ikke la dette være et spørsmålstegn som henger i luften.

Her kan du se video av medaljeoverrekkelsen:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=M7dwZjmYkZE[/youtube]Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag