Sperregrensen økt til 3,25 prosent

Et klart flertall i Knesset har vedtatt å øke sperregrensen til representasjon ved valg fra 2 til 3,25 prosent. Den nye loven setter også en øvre grense for antall regjeringsmedlemmer.
Den israelske nasjonalforsamlingen Knesset. (Foto: Joshua Paquin, flickr.com)
Den israelske nasjonalforsamlingen Knesset. (Foto: Joshua Paquin, flickr.com)

Tirsdag vedtok Knesset den nye såkalte «regjeringsloven» (Governance Bill), som blant annet hever sperregrensen ved valg til nasjonalforsamlingen fra 2 til 3,25 prosent. Loven ble vedtatt med 67 mot 0 stemmer. Det uvanlige resultatet kom fordi hele opposisjonen valgte å boikotte avstemningen.

En hevet sperregrense vil gjøre det vanskeligere for de små partiene i Knesset å vinne representasjon ved neste valg.

Den nye loven setter også et øvre tak på antall regjeringsmedlemmer til 18, og gjør det vanskelig for Knesset å felle en regjering med mistillitsforslag, skriver Times of Israel.

Det er ventet at to andre betydningsfulle lover vil bli vedtatt i Knesset denne uken. Det gjelder loven som gir vernepliktstjeneste til ultraortodokse menn og loven som innfører krav til folkeavstemning før tilbaketrekninger fra områder hvor Israel har suverenitet.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise