Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Ekte lederskap er å tjene, ikke å herske

Shimon Peres i samtale med Nobel-direktør Geir Lundestad på nobel-instituttet. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard.)
Shimon Peres i samtale med Nobel-direktør Geir Lundestad på nobel-instituttet. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard.)
I dag velges Shimon Peres’ etterfølger som Israels president. Den 90 år gamle avtroppende statsmannen som har vært sentral i utviklingen av Israel siden staten ble opprettet, delte under Oslo-besøket i mai sine hemmeligheter til å leve et langt liv i god helse.

Under statsbesøket i Norge 11. og 12. mai, besøkte Shimon Peres blant annet Nobel-instituttet, der han deltok i en sesjon med spørsmål og svar, ledet av Nobel-direktør Geir Lundestad. Mot slutten av sesjonen ville Lundestad vite hva som var hemmeligheten som gjorde det mulig å være i full vigør som president, intellektuelt og fysisk fullt oppegående, i en alder av snart 91 år. Ifølge Peres er det selvdisiplin og nestekjærlighet som er nøklene.

– Det viktigste man kan ha er selvdisiplin. Det er visse ting man vet ikke er bra, som å spise og drikke for mye. Og man må ha en grunnleggende kjærlighet til mennesker. Jeg har kommet frem til den konklusjonen at ekte lederskap er å tjene, ikke å herske, sa Peres.

– Jeg trives sammen med andre mennesker, og jeg har kommet frem til at jeg selv har blitt hjulpet mer av andre mennesker, enn jeg har vært i stand til å hjelpe dem. Det er stort å få lov å tjene, fortalte han.

– Hver person er så liten som sitt ego, og så stor som storheten i den sak man tjener. Så la oss legge til side egoet og tjene store saker med livene våre. Det er en stor tilfredsstillelse, sa presidenten.

Når Shimon Peres nå tropper av som president, avslutter han en mer enn 60 år lang karriere som toppleder i israelsk politikk og forsvar, der han blant annet har deltatt som minister i 12 ulike regjeringer.

Her kan du se opptak av hele intervjusesjonen i Nobelinstituttet:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart