Bayit Yehudi åpner for ikke-religiøse medlemmer

Det israelske nasjonalreligiøse partiet Bayit Yehudi “tar en KrF” og tillater nå ikke-religiøse medlemmer, ledere og listekandidater i partiet.

Naftali Bennett fortsetter å revitalisere Bayit Yehudi, på bekostning av den strengt religiøse høyresiden i partiet. (Foto: World Trade Organization, flickr.com)
Naftali Bennett fortsetter å revitalisere Bayit Yehudi, på bekostning av den strengt religiøse høyresiden i partiet. (Foto: World Trade Organization, flickr.com)

Onsdag vant leder i Bayit Yehudi, Naftali Bennett, en stor personlig seier, opplyser Times of Israel. Han fikk av ledelsen gjennomslag for å åpne for at ikke-religiøse kan delta på lik linje med religiøse i partiapparatet – i ledelse, administrasjon og som listekandidater. Tidligere har kun religiøse fått lov å være medlemmer.

Men det forholdsvis høyreorienterte og nasjonalreligiøse partiet vedtok også, som et av de første partiene i Israel, at minst hver femte listekandidat i framtiden skal være kvinne. Partilederen blir i tillegg gitt makt til å velge hver femte navn på listen selv. Slik ønsker Bennett å i større grad oppfylle den visjonen som gjorde at han ble valgt som leder i utgangspunktet: Å tiltrekke seg ikke-religiøse velgere på høyresiden. Den strategien sikret partiet tre ganger så stor oppslutning under sist valg i 2013. Nå håper han trolig på enda større suksess ved neste korsvei.

Naftali Bennett er en sterk forsvarer av bosetningsbevegelsen og har nå muligheten til å sikre stemmene til en rekke Likud-velgere som er misfornøyde med statsminister Benjamin Netanyahus mer pragmatiske tilnærming til spørsmålet.

Forrige artikkelSchabas anklages for anti-israelske holdninger
Neste artikkelHvordan “faktarammer” skaper falske inntrykk
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no