Bayit Yehudi åpner for ikke-religiøse medlemmer

Det israelske nasjonalreligiøse partiet Bayit Yehudi "tar en KrF" og tillater nå ikke-religiøse medlemmer, ledere og listekandidater i partiet.
Naftali Bennett fortsetter å revitalisere Bayit Yehudi, på bekostning av den strengt religiøse høyresiden i partiet. (Foto: World Trade Organization, flickr.com)
Naftali Bennett fortsetter å revitalisere Bayit Yehudi, på bekostning av den strengt religiøse høyresiden i partiet. (Foto: World Trade Organization, flickr.com)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Onsdag vant leder i Bayit Yehudi, Naftali Bennett, en stor personlig seier, opplyser Times of Israel. Han fikk av ledelsen gjennomslag for å åpne for at ikke-religiøse kan delta på lik linje med religiøse i partiapparatet – i ledelse, administrasjon og som listekandidater. Tidligere har kun religiøse fått lov å være medlemmer.

Men det forholdsvis høyreorienterte og nasjonalreligiøse partiet vedtok også, som et av de første partiene i Israel, at minst hver femte listekandidat i framtiden skal være kvinne. Partilederen blir i tillegg gitt makt til å velge hver femte navn på listen selv. Slik ønsker Bennett å i større grad oppfylle den visjonen som gjorde at han ble valgt som leder i utgangspunktet: Å tiltrekke seg ikke-religiøse velgere på høyresiden. Den strategien sikret partiet tre ganger så stor oppslutning under sist valg i 2013. Nå håper han trolig på enda større suksess ved neste korsvei.

Naftali Bennett er en sterk forsvarer av bosetningsbevegelsen og har nå muligheten til å sikre stemmene til en rekke Likud-velgere som er misfornøyde med statsminister Benjamin Netanyahus mer pragmatiske tilnærming til spørsmålet.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise