Bayit Yehudi åpner for ikke-religiøse medlemmer

Naftali Bennett fortsetter å revitalisere Bayit Yehudi, på bekostning av den strengt religiøse høyresiden i partiet. (Foto: World Trade Organization, flickr.com)
Naftali Bennett fortsetter å revitalisere Bayit Yehudi, på bekostning av den strengt religiøse høyresiden i partiet. (Foto: World Trade Organization, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Onsdag vant leder i Bayit Yehudi, Naftali Bennett, en stor personlig seier, opplyser Times of Israel. Han fikk av ledelsen gjennomslag for å åpne for at ikke-religiøse kan delta på lik linje med religiøse i partiapparatet – i ledelse, administrasjon og som listekandidater. Tidligere har kun religiøse fått lov å være medlemmer.

Men det forholdsvis høyreorienterte og nasjonalreligiøse partiet vedtok også, som et av de første partiene i Israel, at minst hver femte listekandidat i framtiden skal være kvinne. Partilederen blir i tillegg gitt makt til å velge hver femte navn på listen selv. Slik ønsker Bennett å i større grad oppfylle den visjonen som gjorde at han ble valgt som leder i utgangspunktet: Å tiltrekke seg ikke-religiøse velgere på høyresiden. Den strategien sikret partiet tre ganger så stor oppslutning under sist valg i 2013. Nå håper han trolig på enda større suksess ved neste korsvei.

Naftali Bennett er en sterk forsvarer av bosetningsbevegelsen og har nå muligheten til å sikre stemmene til en rekke Likud-velgere som er misfornøyde med statsminister Benjamin Netanyahus mer pragmatiske tilnærming til spørsmålet.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag