FN-sjefen sjokkert over terrortunnelene

FNs generalsekretær Ban Ki-moon besøkte Gaza og de sørisraelske grenseområdene tirsdag. Han uttrykte at han var sjokkert da han fikk se en av Hamas’ angrepstunneler innenfra.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon inne i en av Hamas' terrortunneler under et besøk i Gaza i oktober 2014. (Foto: Skjermdump fra web-tv hos Times of Israel / GPO)
FNs generalsekretær Ban Ki-moon inne i en av Hamas' terrortunneler. (Foto: Skjermdump fra web-tv hos Times of Israel / GPO)

På israelsk side av grenseområdet tok israelsk militærpersonell generalsekretæren med ned i en av angrepstunnelene, som da den ble funnet gikk hele veien fra Gaza og inn i Israel.

– Jeg var sjokkert over tunnelene som ble brukt av terrorister til infiltrasjon, sa Ban Ki-moon i en pressekonferanse, ifølge nyhetsbyrået AFP og Times of Israel.

– Ingen skal måtte leve med konstante trusler og frykt for raketter og tunnelgraving under jorden, la han til.

Under besøket i Sør-Israel møtte han også foreldrene og bestemoren til den fire år gamle gutten Daniel Tregerman, som ble drept 22. august i et granatangrep fra Hamas.

– Han var bare en liten gutt. Hva hadde han gjort galt? kommenterte generalsekretæren etter møtet.

 

Besøkte Gaza

Under besøket i Gaza fikk Ban Ki-moon se noen av de verst ødelagte områdene etter krigen, bydelen Shejaya i Gaza by og den nærliggende flyktningleiren Jabaliya.

– Ingenting kunne ha forberedt meg på det jeg har sett i dag, sa han.

Ban uttalte at ødeleggelsene så verre ut denne gangen enn da han besøkte Gaza etter sist krig. Han krevde en uavhengig granskning av den israelske bombingen av en FN-skole.

Samtidig krevde han at de militante palestinske gruppene slutter å avfyre raketter mot Israel fra Gaza.

– Jeg gjentar her i Gaza at rakettangrepene fra Hamas og andre militante grupper må ta slutt. De har ikke brakt annet enn lidelse, sa han.

Ban Ki-moon begynte sitt besøk i Midtøsten søndag, da han deltok på giverlandsmøtet for gjenoppbygging av Gaza i Kairo. Der kom han med krass kritikk mot Israel, og gikk langt i å legge skylden for den palestinske voldsbruken på Israel. Mandag og tirsdag møtte han politiske ledere på begge side, og oppfordret begge parter til å gjenopplive fredsprosessen.

Forrige artikkelOlav Vidar Landsverk i MIFF Grenland: Koranen og Det nye testamentet som basis for jødehat
Neste artikkel– Årsaken til krigen var ikke okkupasjon
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/