FN-sjefen sjokkert over terrortunnelene

FNs generalsekretær Ban Ki-moon inne i en av Hamas' terrortunneler under et besøk i Gaza i oktober 2014. (Foto: Skjermdump fra web-tv hos Times of Israel / GPO)
FNs generalsekretær Ban Ki-moon inne i en av Hamas' terrortunneler. (Foto: Skjermdump fra web-tv hos Times of Israel / GPO)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

På israelsk side av grenseområdet tok israelsk militærpersonell generalsekretæren med ned i en av angrepstunnelene, som da den ble funnet gikk hele veien fra Gaza og inn i Israel.

– Jeg var sjokkert over tunnelene som ble brukt av terrorister til infiltrasjon, sa Ban Ki-moon i en pressekonferanse, ifølge nyhetsbyrået AFP og Times of Israel.

– Ingen skal måtte leve med konstante trusler og frykt for raketter og tunnelgraving under jorden, la han til.

Under besøket i Sør-Israel møtte han også foreldrene og bestemoren til den fire år gamle gutten Daniel Tregerman, som ble drept 22. august i et granatangrep fra Hamas.

– Han var bare en liten gutt. Hva hadde han gjort galt? kommenterte generalsekretæren etter møtet.

 

Besøkte Gaza

Under besøket i Gaza fikk Ban Ki-moon se noen av de verst ødelagte områdene etter krigen, bydelen Shejaya i Gaza by og den nærliggende flyktningleiren Jabaliya.

– Ingenting kunne ha forberedt meg på det jeg har sett i dag, sa han.

Ban uttalte at ødeleggelsene så verre ut denne gangen enn da han besøkte Gaza etter sist krig. Han krevde en uavhengig granskning av den israelske bombingen av en FN-skole.

Samtidig krevde han at de militante palestinske gruppene slutter å avfyre raketter mot Israel fra Gaza.

– Jeg gjentar her i Gaza at rakettangrepene fra Hamas og andre militante grupper må ta slutt. De har ikke brakt annet enn lidelse, sa han.

Ban Ki-moon begynte sitt besøk i Midtøsten søndag, da han deltok på giverlandsmøtet for gjenoppbygging av Gaza i Kairo. Der kom han med krass kritikk mot Israel, og gikk langt i å legge skylden for den palestinske voldsbruken på Israel. Mandag og tirsdag møtte han politiske ledere på begge side, og oppfordret begge parter til å gjenopplive fredsprosessen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag