Bare politisk magi kan fjerne Netanyahu

Det er uro i den israelske regjeringskoalisjonen og Benjamin Netanyahus popularitet i befolkningen er betydelig svekket, men blir det nyvalg vil statsministeren «nesten sikkert» kunne danne regjering for fjerde gang.
Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Jolanda Flubacher, WEF)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Jolanda Flubacher, WEF)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Det vil kreve politisk magi at det blir en annen statsminister, skriver Yossi Verter i den venstreorienterte avisen Ha’aretz. Dersom det hadde vært nyvalg nå, ville Netanyahu «nesten sikkert» fått i oppdrag å danne ny regjering, viser en meningsmåling.

Forklaringen er enkel. Partiene som kan tenke seg å støtte enhver annen kandidat enn Netanyahu er for små, og statsministeren har mulighet til å få støtte fra de ultraortodokse partiene dersom noen av sentrums- og høyrepartiene i dagens koalisjon svikter ham.

Netanyahus popularitet i befolkningen har falt dramatisk siden i sommer. I begynnelsen av august, under Gaza-krigen, sa 77 prosent at de var fornøyd med Netanyahu. På slutten av krigen gikk denne støtten ned til 50 prosent. Nå er den nede på 38 prosent.

Meningsmålingen til Ha’aretz viser at Reuven Rivlin nyter stor støtte fire måneder ut i sin presidentperiode. 61 prosent av befolkningen sier han gjør en god jobb.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelMIFF-leder nominert som visepresident i European Alliance for Israel
Neste artikkelPalestinsk kvinne knivstakk israeler ved Gush Etzion
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise