Netanyahu kunngjør nyvalg

Tirsdag kveld kom statsminister Benjamin Netanyahu med den offisielle kunngjøringen av at det blir nytt nasjonalt valg i Israel i nær fremtid. – Israel må velge en ny, større og mer stabil regjering, uttalte han.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: GPO)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: GPO)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Samme dag avskjediget Netanyahu to av de sentrale ministrene i den nåværende regjeringen: finansminister Yair Lapid fra partiet Yesh Atid og justisminister Tzipi Livni fra partiet Hatnua.

– Gjennom de siste ukene og det siste døgnet har Lapid og Livni kommet med sterke angrep mot regjeringen. Jeg vil ikke tolerere slik motstand innenfra, sa Netanyahu da nyheten ble kjent.

Netanyahu opplyser at han vil begjære oppløsning av nasjonalforsamlingen Knesset så snart som mulig, for at Israels innbyggere skal ”stemme, og gi et klart mandat til å lede Israel”.

Netanyahu sa til pressen at han ikke kunne fortsette å lede regjeringen med den nåværende koalisjonen. Han uttalte at hans forrige regjering var en av de beste Israel har hatt, men at den nåværende regjeringen ikke har klart å få gjort noen ting. Han sa at de hadde hatt politisk enighet under sommerens militæroperasjon mot Hamas i Gaza, men at det nå var umulig å komme videre.

Dette kan du lese om i blant annet Jerusalem Post.

Bakgrunnen for regjeringskrisen i Israel kan du lese om her, i en artikkel av Odd Sverre Hove.

Ifølge en bare noen dager gammel meningsmåling, vil Netanyahu etter all sannsynlighet komme til å bli lederen også av den neste regjeringen i Israel. Det kan du lese om her.

Forrige artikkelMot nyvalg i Israel?
Neste artikkel50 arrestert for terrorplanlegging
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/