Den kvinnelige muslimen som vil representere Jødisk Hjem

Den muslimske kvinnen Anett Haskia driver valgkamp for å stille til valg for Bayit Yehudi, det nasjonalreligiøse jødiske partiet på høyresiden. – Jeg representerer det tause flertallet arabere som støtter Israel, sier Haskia.

Anett Haskia og sønnen som tjenestegjør i IDF. (Foto: Privat/ Facebook)

14. januar er det valg i Bayit Yehudi som avgjør plassene på partiets Knesset-liste. Partileder Naftali Bennett er allerede sikret listetoppen.

En av listekandidatene er den muslimske kvinnen Anett Haskia (45).

– Det er ikke noe nytt [at israelske muslimer støtter Israel]. Problemet er at den israelske venstresiden og radikale venstreorienterte organisasjoner støtter arabiske Knesset-representanter som Haneen Zoabi – folk som ikke representerer flertallet av arabiske arabere, sier Haskia til bloggeren Shai Reef som skriver i Times of Israel. Radikale islamister har presset arabiske statsborgere i Israel til å tie stille om sitt vennskap til Israel.

– Jeg representerer det tause flertallet, de 80 prosent av israelske arabere som støtter Israel og vil kjempe for å forsvare det, sier Haskia. Hennes måte å forsvare Israel på, er å sende sin sønn til vernepliktstjeneste i de israelske forsvarsstyrkene og engasjere seg politisk i Bayit Yehudi, partiet i Knesset som sterkest støtter bosetterne og går imot opprettelse av en palestinsk stat. Den yngste sønnen til Haskia deltok i Gaza-krigen sommeren 2014, ifølge Haskias Facebook-side.

Forrige artikkelBrende i Israel
Neste artikkel– Det er forbudt å la seg skremme av terroristene
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -