Den kvinnelige muslimen som vil representere Jødisk Hjem

Den muslimske kvinnen Anett Haskia driver valgkamp for å stille til valg for Bayit Yehudi, det nasjonalreligiøse jødiske partiet på høyresiden. - Jeg representerer det tause flertallet arabere som støtter Israel, sier Haskia.
Anett Haskia og sønnen som tjenestegjør i IDF. (Foto: Privat/ Facebook)

14. januar er det valg i Bayit Yehudi som avgjør plassene på partiets Knesset-liste. Partileder Naftali Bennett er allerede sikret listetoppen.

En av listekandidatene er den muslimske kvinnen Anett Haskia (45).

– Det er ikke noe nytt [at israelske muslimer støtter Israel]. Problemet er at den israelske venstresiden og radikale venstreorienterte organisasjoner støtter arabiske Knesset-representanter som Haneen Zoabi – folk som ikke representerer flertallet av arabiske arabere, sier Haskia til bloggeren Shai Reef som skriver i Times of Israel. Radikale islamister har presset arabiske statsborgere i Israel til å tie stille om sitt vennskap til Israel.

– Jeg representerer det tause flertallet, de 80 prosent av israelske arabere som støtter Israel og vil kjempe for å forsvare det, sier Haskia. Hennes måte å forsvare Israel på, er å sende sin sønn til vernepliktstjeneste i de israelske forsvarsstyrkene og engasjere seg politisk i Bayit Yehudi, partiet i Knesset som sterkest støtter bosetterne og går imot opprettelse av en palestinsk stat. Den yngste sønnen til Haskia deltok i Gaza-krigen sommeren 2014, ifølge Haskias Facebook-side.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise