Shimon Peres flagger støtte til Herzog

Israels tidligere president Shimon Peres uttalte torsdag at han støtter opposisjonsleder Isaac Herzog i valgkampen.
Israels tidligere president Shimon Peres under statsbesøket i Norge, på Nobelinstituttet i Oslo 13. mai 2014. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Israels tidligere president Shimon Peres under statsbesøket i Norge, på Nobelinstituttet i Oslo 13. mai 2014. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Peres omtaler Herzog som ”en klartenkt leder som er til å stole på, som vil ta ansvar og være dedikert til det israelske folket”, ifølge Times of Israel.

– Det er naturlig at folk vil ha forskjellige meninger og stemme etter sin overbevisning. Jeg for min del støtter Isaac Herzog som statsminister, sier Peres.

Han nevner ingenting om Tzipi Livni, som er statsministerkandidat sammen med Herzog for ”Zionist Union”, felleslisten til Arbeiderpartiet og Hatnua. De skal etter planen styre landet i to år hver, dersom de vinner valget.

Peres, som selv tilhører Arbeiderpartiet som Herzog leder, var statsminister da Isaac Herzogs far Chaim Herzog var president.

– Jeg har kjent Isaac Herzog og hans familie i årevis. Jeg har sett på nært hold hvordan han har steget i gradene til høye posisjoner, og tatt del i tunge diskusjoner og avgjørelser om Israels framtid, sier Peres.

Netanyahus parti Likud uttaler at det er åpenbart at Peres, som selv hører til på venstresiden i politikken, vil støtte Zionist Union.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise