Barak støtter Herzog

Tidligere statsminister Ehud Barak gikk mandag ut med støtte til Arbeiderpartileder Isaac Herzogs statsministerkandidatur. – Sist gang de to slo seg sammen, endte det opp med intifada, kommenterer Netanyahu.
Tidligere statsminister Ehud Barak rykker ut med støtte til Isaac Herzog som statsministerkandidat. (Foto: World Economic Forum)
Tidligere statsminister Ehud Barak hinter i et TV-intervju at han vurderer å gjøre comeback. (Foto: World Economic Forum)

I formiddag uttrykte Ehud Barak offentlig sin støtte til Arbeiderpartiets statsministerkandidat Isaac Herzog.

– Jeg har kjent Isaac Herzog i flere tiår. Han var statssekretær i regjeringen min, og han var minister mens jeg var partileder, sier Ehud Barak.

Han omtaler Herzog som ”vis, erfaren og ansvarlig”, ifølge Ha’aretz.

Ehud Barak var statsminister i Israel fra 1999-2001, og har innehatt en rekke andre ministerposter. Han representerte Arbeiderpartiet frem til 2011, da han brøt ut og startet Uavhengighetspartiet, før han året etter bestemte seg for å forlate politikken. Partiet hans stilte ikke liste ved valget i 2013.

– Barak og Bougie [kallenavnet på Isaac Herzog] slår seg sammen igjen, slik som i 1999, for å skape en venstreregjering som vil gjøre tilbaketrekkinger, innrømmelser og dele Jerusalem, uttaler statsminister Benjamin Netanyahu.

– Den forrige gangen det skjedde, endte vi opp med Den andre intifadaen, og busser som eksploderte midt i hjertet av israelske byer, kommenterer han.

Også innen Arbeiderpartiet får støtten fra Barak blandede reaksjoner.

– Barak forlot Arbeiderpartiet og gikk sammen med Netanyahu. Mange i Zionist Union [alliansen bestående av Arbeiderpartiet og Tzipi Livnis parti Hatnua] ser på ham som mannen som tippet vektskålen slik at høyresiden fikk regjeringen og Arbeiderpartiet ble delt opp, sier en kilde i Zionist Union som Ha’aretz mener er representativ for en fløy innen partialliansen.

– Jeg er ikke i tvil om at støtten fra Barak vil gjøre mer skade enn godt, sier kilden.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise