Barak støtter Herzog

Tidligere statsminister Ehud Barak gikk mandag ut med støtte til Arbeiderpartileder Isaac Herzogs statsministerkandidatur. – Sist gang de to slo seg sammen, endte det opp med intifada, kommenterer Netanyahu.

Tidligere statsminister Ehud Barak rykker ut med støtte til Isaac Herzog som statsministerkandidat. (Foto: World Economic Forum)
Tidligere statsminister Ehud Barak hinter i et TV-intervju at han vurderer å gjøre comeback. (Foto: World Economic Forum)

I formiddag uttrykte Ehud Barak offentlig sin støtte til Arbeiderpartiets statsministerkandidat Isaac Herzog.

– Jeg har kjent Isaac Herzog i flere tiår. Han var statssekretær i regjeringen min, og han var minister mens jeg var partileder, sier Ehud Barak.

Han omtaler Herzog som ”vis, erfaren og ansvarlig”, ifølge Ha’aretz.

Ehud Barak var statsminister i Israel fra 1999-2001, og har innehatt en rekke andre ministerposter. Han representerte Arbeiderpartiet frem til 2011, da han brøt ut og startet Uavhengighetspartiet, før han året etter bestemte seg for å forlate politikken. Partiet hans stilte ikke liste ved valget i 2013.

– Barak og Bougie [kallenavnet på Isaac Herzog] slår seg sammen igjen, slik som i 1999, for å skape en venstreregjering som vil gjøre tilbaketrekkinger, innrømmelser og dele Jerusalem, uttaler statsminister Benjamin Netanyahu.

– Den forrige gangen det skjedde, endte vi opp med Den andre intifadaen, og busser som eksploderte midt i hjertet av israelske byer, kommenterer han.

Også innen Arbeiderpartiet får støtten fra Barak blandede reaksjoner.

– Barak forlot Arbeiderpartiet og gikk sammen med Netanyahu. Mange i Zionist Union [alliansen bestående av Arbeiderpartiet og Tzipi Livnis parti Hatnua] ser på ham som mannen som tippet vektskålen slik at høyresiden fikk regjeringen og Arbeiderpartiet ble delt opp, sier en kilde i Zionist Union som Ha’aretz mener er representativ for en fløy innen partialliansen.

– Jeg er ikke i tvil om at støtten fra Barak vil gjøre mer skade enn godt, sier kilden.

Forrige artikkelHerzog og Livni øker forspranget på Netanyahu
Neste artikkelLivni gir avkall på statsministerstolen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/