Livni gir avkall på statsministerstolen

Mandag kveld uttaler Hatnua-leder Tzipi Livni at hun er villig til å avstå fra å dele statsministerjobben med Isaac Herzog, slik koalisjonsavtalen mellom partnerne i Zionist Union legger opp til.
Tzipi Livni gir slipp på avtalen om å bli statsminister. (Foto: Flickr CC)
Tzipi Livni gir slipp på avtalen om å bli statsminister. (Foto: Flickr CC)

Helt frem til kvelden før valgdagen har Zionist Union, bestående av Arbeiderpartiet og Hatnua, sagt at de går til valg med partilederne Isaac Herzog og Tzipi Livni som statsministerkandidater for to år hver, med Herzog først.

Men mandag kveld slår Livni an nye toner som tyder på at det ikke nødvendigvis vil bli noen slik rotering dersom de oppnår et regjeringsskifte. Nå sier hun at hun er villig til å avstå fra avtalen om å rullere på statsministerposisjonen, dersom det skulle vise seg å være nødvendig for å oppnå en koalisjon som gjør dem i stand til å danne regjering. Hun mener det viktigste er å bytte ut Netanyahu, skriver Ha’aretz.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise