Livni gir avkall på statsministerstolen

Mandag kveld uttaler Hatnua-leder Tzipi Livni at hun er villig til å avstå fra å dele statsministerjobben med Isaac Herzog, slik koalisjonsavtalen mellom partnerne i Zionist Union legger opp til.

Tzipi Livni gir slipp på avtalen om å bli statsminister. (Foto: Flickr CC)
Tzipi Livni gir slipp på avtalen om å bli statsminister. (Foto: Flickr CC)

Helt frem til kvelden før valgdagen har Zionist Union, bestående av Arbeiderpartiet og Hatnua, sagt at de går til valg med partilederne Isaac Herzog og Tzipi Livni som statsministerkandidater for to år hver, med Herzog først.

Men mandag kveld slår Livni an nye toner som tyder på at det ikke nødvendigvis vil bli noen slik rotering dersom de oppnår et regjeringsskifte. Nå sier hun at hun er villig til å avstå fra avtalen om å rullere på statsministerposisjonen, dersom det skulle vise seg å være nødvendig for å oppnå en koalisjon som gjør dem i stand til å danne regjering. Hun mener det viktigste er å bytte ut Netanyahu, skriver Ha’aretz.

Forrige artikkelBarak støtter Herzog
Neste artikkelNetanyahu vil ikke etablere palestinsk stat
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/