Moshe Kahlon kan avgjøre Netanyahus skjebne

Kulanu-leder Moshe Kahlon ble tatt imot som en helt da han kom hjem til moren Missa i Givat Olga for å følge henne til stemmelokalene.

Skjermdump fra Times of Israel.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Kulanu er det nye partiet som ser ut til å få størst oppslutning ved Knesset-valget.

Partileder Moshe Kahlon har tidligere vært regjeringsmedlem for Likud-partiet, og ble svært populær blant annet for en reform som reduserte prisen for mobilsamtaler i Israel drastisk.

I oktober 2012 varslet han to års pause fra politikken. Den gang viste en meningsmåling at Kahlon kunne fått opp mot 20 Knesset-seter dersom han stilte til valg med et eget parti.

Fullt så mange mandater har ikke de siste meningsmålingene gitt partiet, men Kulanu kan komme på vippen og være med på å avgjør om det blir Arbeiderpartiets Isaac Herzog eller Likuds Benjamin Netanyahu som først får i oppdrag å danne regjering.

Kahlon bor i Haifa, men på vei til valgvake i Tel Aviv var han innom tettstedet Givat Olga hvor moren bor og hvor han vokste opp. Kahlon ble mottatt som en helt, rapporterer Times of Israel.

Kahlons mor Missa Kahlon vokste opp i Libya. I dag er det ikke noen jøder igjen i Libya.

Forrige artikkelPartilederne har avgitt sine stemmer
Neste artikkel27-27 på valgdagsmålingene
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.