Foreløpig klar ledelse til Likud

Etter at nesten to tredeler av stemmene er telt opp, har Netanyahus parti Likud nesten seks prosent større oppslutning enn rivalen Herzogs partikoalisjon Zionist Union.

Fordelingen av stemmene etter at nesten to tredeler er talt opp. (Grafikk: De israelske valgmyndighetenes hjemmeside)
Fordelingen av stemmene etter at nesten to tredjedeler er talt opp. (Grafikk: De israelske valgmyndighetenes hjemmeside)

De foreløpige resultatene av det israelske Knesset-valget etter at 66,5 prosent av stemmene er telt opp, viser at Netanyahu har tatt en klar ledelse over Herzog, og at resultatet dermed ikke er like jevnt som valgdagsmålingene tydet på.

Resultatene viser også at venstrepartiet Meretz bare ligger en drøy halv prosent over sperregrensen, og at det dermed fortsatt kan være spenning knyttet til om de kommer inn i Knesset. Høyrepartiet Yachad vaker noen tidels prosent under sperregrensen, og er foreløpig ikke inne. De har 3,01 prosent av stemmene, mens sperregrensen er på 3,25 prosent.

 

Dette er de foreløpige resultatene klokken ett natt til onsdag norsk tid:

Likud: 24,67 prosent

Zionist Union: 18,82 prosent

Yesh Atid: 8,75 prosent

Den arabiske felleslisten: 8,3 prosent

Kulanu: 7,63 prosent

Bayit Yehudi: 6,27 prosent

Shas: 6,12 prosent

Yisrael Beiteinu: 5,8 prosent

United Torah Judaism: 5,25 prosent

Meretz: 3,88 prosent

Yachad: 3,01 prosent

 

2.099.428 stemmer er talt opp på dette tidspunktet. Det er 66,5 prosent av de avgitte stemmene. Opptellingen kan følges på den hebraiskspråklige nettsiden til valgmyndighetene.

 

Les alt om Knesset-valget ved å klikke her

Forrige artikkel– Stor seier for Likud
Neste artikkelNetanyahus seier vokste seg større i løpet av natten
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/