Partileder ville gå av etter Knesset-valget

Lederen for det sosialistiske venstrepartiet Meretz, Zehava Gal-On, har onsdag varslet sin avgang etter at partiet hennes så vidt nådde over sperregrensen ved Knesset-valget dagen før.

Meretz-leder Zehava Gal-On avgir sin stemme ved Knesset-valget 2015. (Foto: Meretz)
Meretz-leder Zehava Gal-On avgir sin stemme ved Knesset-valget 2015. (Foto: Meretz)

”Jeg sa gjennom hele valgkampen at hvis Meretz lykkes, er det alles suksess, men hvis Meretz ikke lever opp til forventningene, vil jeg ta personlig ansvar for det”, skrev Gal-On på Facebook onsdag, før hun meddelte at hun søker avskjed både som partileder og Knesset-representant, ifølge Jerusalem Post.

Meretz omtales ofte som Israels svar på SV, selv om de samtidig definerer seg som et zionistisk parti. De hadde seks mandater i det forrige Knesset, og går nå altså ned til fire, etter at mange av venstresidens velgere samlet seg rundt Zionist Union, koalisjonen av Arbeiderpartiet og Hatnua.

Gal-On planlegger å trekke seg fra Knesset og overlate sin plass til Tamar Zandberg, som dermed starter sin andre periode i nasjonalforsamlingen. Gal-On vil forbli i posisjonen som partileder inntil en ny leder er utnevnt.

Oppdatering:

Den endelige stemmeopptellingen ga Meretz fem mandater i stedet for fire, og det førte til at Gal-On ombestemte seg. Dermed blir hun likevel sittende som partileder, ifølge Ynetnews.com.

 

Les alt om Knesset-valget ved å klikke her

Forrige artikkelHamas heiet på den arabiske felleslisten
Neste artikkelDe tre mest sannsynlige regjeringene
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/