Home Politikk Partileder ville gå av etter Knesset-valget

Partileder ville gå av etter Knesset-valget

Lederen for det sosialistiske venstrepartiet Meretz, Zehava Gal-On, har onsdag varslet sin avgang etter at partiet hennes så vidt nådde over sperregrensen ved Knesset-valget dagen før.

Meretz-leder Zehava Gal-On avgir sin stemme ved Knesset-valget 2015. (Foto: Meretz)
Meretz-leder Zehava Gal-On avgir sin stemme ved Knesset-valget 2015. (Foto: Meretz)

”Jeg sa gjennom hele valgkampen at hvis Meretz lykkes, er det alles suksess, men hvis Meretz ikke lever opp til forventningene, vil jeg ta personlig ansvar for det”, skrev Gal-On på Facebook onsdag, før hun meddelte at hun søker avskjed både som partileder og Knesset-representant, ifølge Jerusalem Post.

Meretz omtales ofte som Israels svar på SV, selv om de samtidig definerer seg som et zionistisk parti. De hadde seks mandater i det forrige Knesset, og går nå altså ned til fire, etter at mange av venstresidens velgere samlet seg rundt Zionist Union, koalisjonen av Arbeiderpartiet og Hatnua.

Gal-On planlegger å trekke seg fra Knesset og overlate sin plass til Tamar Zandberg, som dermed starter sin andre periode i nasjonalforsamlingen. Gal-On vil forbli i posisjonen som partileder inntil en ny leder er utnevnt.

Oppdatering:

Den endelige stemmeopptellingen ga Meretz fem mandater i stedet for fire, og det førte til at Gal-On ombestemte seg. Dermed blir hun likevel sittende som partileder, ifølge Ynetnews.com.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les alt om Knesset-valget ved å klikke herGi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

0

Your Cart