– Stor seier for Likud

– Mot alle odds oppnådde vi en stor seier for Likud, proklamerte Benjamin Netanyahu til en seiersstemt og jublende forsamling på valgvaken til Likud.

Benjamin Netanyahu taler på valgvaken til Likud. (Foto: Skjermdump fra i24news.com)
Benjamin Netanyahu taler på valgvaken til Likud. (Foto: Skjermdump fra i24news.com)

– Dette er en stor seier for den nasjonale unionen ledet av Likud, og en stor seier for vårt folk, sa Netanyahu, som gikk på talerstolen klokken 23.30 norsk tid tirsdag kveld.

– Jeg er stolt av Israels folk som i sannhetens øyeblikk visste hvordan de skulle skjelne mellom det essensielle og det trivielle, og gå for det essensielle – for det som er så viktig for oss alle: Virkelig sikkerhet, ansvarlig økonomi og sosial velferd, sa Netanyahu i talen som ble direkteoverført av i24news.com.

– Nå må vi etablere en ny og stabil regjering, som tar hånd om sikkerheten og velferden til dette landet, erklærte han.

– Jeg kan ikke gå i detaljer om hva vi vil gjøre. Men jeg kan fortelle dere at vi står overfor diplomatiske utfordringer, forsvarsutfordringer, og økonomiske og sosiale utfordringer. Vi lovet å ordne opp i boligkrisen og de høye levekostnadene, og vi skal gjøre det. Jeg har snakket med alle partilederne i den nasjonale unionen i kveld. Jeg har bedt dem stå sammen med meg om å etablere en regjering i Israel uten forsinkelser. Virkeligheten tar ikke pause. Borgerne av Israel forventer at vi raskt konsoliderer et ansvarlig lederskap til å tjene dem, og det er det vi skal gjøre, sa Netanyahu seierssikkert, før han gikk over til å takke familie, støttespillere, partifeller og velgere.

– Sammen skal vi sørge for at Jerusalem skal være der i generasjon etter generasjon, sa han.

Underveis i talen ropte publikummere taktfast: ”Vi vil ikke ha enhet!” Slik sendte Likud-valgvaken et klart signal om hva de synes om spekulasjonene i om Netanyahu og Herzog burde finne sammen i en samlingsregjering i stedet for å stå imot hverandre.

Det hørtes også seierssang, klapping og jubling over hele valglokalet under store deler av talen.

Les alt om Knesset-valget ved å klikke her

Forrige artikkelRivlin: – Netanyahu kan enkelt danne koalisjon
Neste artikkelForeløpig klar ledelse til Likud
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/