– Vårt beste valg siden 1992

- Ingenting er avgjort og vi vil gjøre alt vi kan for å etablere en regjering under min ledelse, sa Isaac Herzog da han gikk på scenen under valgvaken til Zionist Union.
Isaac Herzog taler på valgvaken til Zionist Union. (Foto: Skjermdump fra i24news.com)
Isaac Herzog taler på valgvaken til Zionist Union. (Foto: Skjermdump fra i24news.com)

Herzog talte til sine egne på valgvaken tirsdag klokken 23.15 norsk tid, og talen ble direkteoverført på i24news.com.

Herzog begynte med å sitere bibelvers fra Salmene og Jesaja om fred i Jerusalem og omsorg for de fattige.

– Slik er verdensbildet til Zionist Union, sa han, før han inntok en triumferende vinkling på valgdagsmålinger som de fleste sier gir Netanyahu størst sjanser til å bli regjeringsleder:

– Dere skal vite at det vi har oppnådd i dag, er fantastisk. Vi har ikke hatt et så godt resultat siden valget i 1992, sa Arbeiderparti-lederen.

Han lovpriste Hatnua-leder Tzipi Livni for oppslutningen.

– Vi kunne ikke ha kommet hit uten det sterke og gode partnerskapet mellom meg og Tzipi Livni. Tzipi, du er den beste – en virkelig partner, en modig kvinne med intuisjon og visdom, sa han.

– Vi snakker foreløpig bare om målinger, alt er fortsatt åpent. Jeg har snakket med lederne for de relevante partiene allerede, og vi vet enda ikke om alle på valgdagsmålingen kommer til å passere sperregrensen når stemmene telles opp. Og vi vil gjøre alt vi kan for å etablere en virkelig sosial regjering for staten Israel, som streber etter fred med våre naboer, og oppfordrer til virkelig forsoning for staten Israels skyld, som løser boligkrisen, utjevner sosiale ulikheter, får ned levekostnadene, gir håp og framtid til den unge generasjonen, og virkelig skaper forandring, sa Herzog.

– Livni og jeg har satt ned et forhandlingsteam som skal forsøke å etablere en regjering under min ledelse og gjøre alt som er politisk mulig for å nå det målet. Men ingen av de beslutningene vil bli tatt i kveld, sa han.

Etter ham kom Livni på talerstolen.

– Jeg kan se mine barn i øynene og si: ”Jeg gjorde alt som var mulig for dere.” Vi har kjempet sammen for deres framtid, for staten vi elsker så høyt – den jødiske, demokratiske, sikre og rettferdige staten Israel, sa hun.

Etter uttalelsene hennes å dømme, ser hun ut til å ha lagt død planen om at hun skulle være statsminister i to av de fire årene, slik hun åpnet for i går.

– Vi vil gjøre alt som står i vår makt for å etablere en regjering under ledelse av Isaac Herzog, sa hun.

Les alt om Knesset-valget ved å klikke her

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise