– Vårt beste valg siden 1992

– Ingenting er avgjort og vi vil gjøre alt vi kan for å etablere en regjering under min ledelse, sa Isaac Herzog da han gikk på scenen under valgvaken til Zionist Union.

Isaac Herzog taler på valgvaken til Zionist Union. (Foto: Skjermdump fra i24news.com)
Isaac Herzog taler på valgvaken til Zionist Union. (Foto: Skjermdump fra i24news.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Herzog talte til sine egne på valgvaken tirsdag klokken 23.15 norsk tid, og talen ble direkteoverført på i24news.com.

Herzog begynte med å sitere bibelvers fra Salmene og Jesaja om fred i Jerusalem og omsorg for de fattige.

– Slik er verdensbildet til Zionist Union, sa han, før han inntok en triumferende vinkling på valgdagsmålinger som de fleste sier gir Netanyahu størst sjanser til å bli regjeringsleder:

– Dere skal vite at det vi har oppnådd i dag, er fantastisk. Vi har ikke hatt et så godt resultat siden valget i 1992, sa Arbeiderparti-lederen.

Han lovpriste Hatnua-leder Tzipi Livni for oppslutningen.

– Vi kunne ikke ha kommet hit uten det sterke og gode partnerskapet mellom meg og Tzipi Livni. Tzipi, du er den beste – en virkelig partner, en modig kvinne med intuisjon og visdom, sa han.

– Vi snakker foreløpig bare om målinger, alt er fortsatt åpent. Jeg har snakket med lederne for de relevante partiene allerede, og vi vet enda ikke om alle på valgdagsmålingen kommer til å passere sperregrensen når stemmene telles opp. Og vi vil gjøre alt vi kan for å etablere en virkelig sosial regjering for staten Israel, som streber etter fred med våre naboer, og oppfordrer til virkelig forsoning for staten Israels skyld, som løser boligkrisen, utjevner sosiale ulikheter, får ned levekostnadene, gir håp og framtid til den unge generasjonen, og virkelig skaper forandring, sa Herzog.

– Livni og jeg har satt ned et forhandlingsteam som skal forsøke å etablere en regjering under min ledelse og gjøre alt som er politisk mulig for å nå det målet. Men ingen av de beslutningene vil bli tatt i kveld, sa han.

Etter ham kom Livni på talerstolen.

– Jeg kan se mine barn i øynene og si: ”Jeg gjorde alt som var mulig for dere.” Vi har kjempet sammen for deres framtid, for staten vi elsker så høyt – den jødiske, demokratiske, sikre og rettferdige staten Israel, sa hun.

Etter uttalelsene hennes å dømme, ser hun ut til å ha lagt død planen om at hun skulle være statsminister i to av de fire årene, slik hun åpnet for i går.

– Vi vil gjøre alt som står i vår makt for å etablere en regjering under ledelse av Isaac Herzog, sa hun.

Les alt om Knesset-valget ved å klikke her

Forrige artikkelOppsving for venstresiden, men ingen lett vei til regjeringsmakt
Neste artikkelSe hvordan norske nettaviser dekker valgresultatet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/