Lieberman blir ikke med i regjeringen

Avigdor Lieberman bekjentgjorde mandag at han tropper av som utenriksminister og avstår fra å bli med i Netanyahus neste regjering.
Avigdor Lieberman fra Yisrael Beiteinu går av som utenriksminister og sier nei til nytt regjeringssamarbeid med Netanyahu. (Foto: Latvias utenriksdepartement / Flickr.com)
Avigdor Lieberman fra Yisrael Beiteinu går av som utenriksminister og sier nei til nytt regjeringssamarbeid med Netanyahu. (Foto: Latvias utenriksdepartement / Flickr.com)

Lieberman, som er leder for høyrepartiet Yisrael Beiteinu, sa på en pressekonferanse i dag at partiet hans diskuterte ”om de skulle holde fast ved prinsippene sine eller posisjonene sine”, og at de kom fram til at ”prinsippene er viktigere”. Han meddelte at han kommer til å levere avskjedsbrev fra stillingen som utenriksminister.

– Den kommende regjeringen vil ikke tjene nasjonens interesser, men opportunister, sa Lieberman på en pressekonferanse i dag, ifølge blant andre Jerusalem Post og Times of Israel.

Han kritiserer den kommende regjeringen for ikke å være tilstrekkelig innstilt på å bekjempe Hamas-regimet i Gaza og å bygge nye boliger i de jødiske bosetningene på Vestbredden.

Onsdag morgen går fristen ut for Netanyahus forhandlinger om en ny regjeringskoalisjon. Så langt har han inngått koalisjonsavtaler med to partier: Det nystartede sentrumspartiet Kulanu som har utspring fra hans eget parti Likud, og det ultraortodokse partiet United Torah Judaism. De tre partiene har til sammen 46 av 120 Knesset-medlemmer. Netanyahu forhandler fortsatt med det nasjonalreligiøse høyrepartiet Bayit Yehudi og det ultraortodokse partiet Shas. Begge disse må bli med i regjeringen for at Netanyahu skal ha det nødvendige flertallet på 61 av 120 mandater i ryggen.

Kilder i Likud betegner det som en uventet strek i regningen at Lieberman valgte å gå i opposisjon, og uttrykker bekymring over at koalisjonen kan bli altfor sårbar om flertallet blir så knapt som bare 61 mandater.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise