Lieberman blir ikke med i regjeringen

Avigdor Lieberman bekjentgjorde mandag at han tropper av som utenriksminister og avstår fra å bli med i Netanyahus neste regjering.

Avigdor Lieberman fra Yisrael Beiteinu går av som utenriksminister og sier nei til nytt regjeringssamarbeid med Netanyahu. (Foto: Latvias utenriksdepartement / Flickr.com)
Avigdor Lieberman fra Yisrael Beiteinu går av som utenriksminister og sier nei til nytt regjeringssamarbeid med Netanyahu. (Foto: Latvias utenriksdepartement / Flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Lieberman, som er leder for høyrepartiet Yisrael Beiteinu, sa på en pressekonferanse i dag at partiet hans diskuterte ”om de skulle holde fast ved prinsippene sine eller posisjonene sine”, og at de kom fram til at ”prinsippene er viktigere”. Han meddelte at han kommer til å levere avskjedsbrev fra stillingen som utenriksminister.

– Den kommende regjeringen vil ikke tjene nasjonens interesser, men opportunister, sa Lieberman på en pressekonferanse i dag, ifølge blant andre Jerusalem Post og Times of Israel.

Han kritiserer den kommende regjeringen for ikke å være tilstrekkelig innstilt på å bekjempe Hamas-regimet i Gaza og å bygge nye boliger i de jødiske bosetningene på Vestbredden.

Onsdag morgen går fristen ut for Netanyahus forhandlinger om en ny regjeringskoalisjon. Så langt har han inngått koalisjonsavtaler med to partier: Det nystartede sentrumspartiet Kulanu som har utspring fra hans eget parti Likud, og det ultraortodokse partiet United Torah Judaism. De tre partiene har til sammen 46 av 120 Knesset-medlemmer. Netanyahu forhandler fortsatt med det nasjonalreligiøse høyrepartiet Bayit Yehudi og det ultraortodokse partiet Shas. Begge disse må bli med i regjeringen for at Netanyahu skal ha det nødvendige flertallet på 61 av 120 mandater i ryggen.

Kilder i Likud betegner det som en uventet strek i regningen at Lieberman valgte å gå i opposisjon, og uttrykker bekymring over at koalisjonen kan bli altfor sårbar om flertallet blir så knapt som bare 61 mandater.

Forrige artikkelMIFF i møte med Utenriksdepartementet
Neste artikkelTo FN-soldater truffet av granater fra Syria
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/