Netanyahu holder av utenriksministerjobben til Herzog

Benjamin Netanyahu taler på valgvaken til Likud. (Foto: Skjermdump fra i24news.com)
Benjamin Netanyahu taler på valgvaken til Likud. (Foto: Skjermdump fra i24news.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Dan Margalit, kommentator i den Netanyahu-vennlige avisen Israel Hayom, påpeker at valgresultatet ga store forventninger, men regjeringsforhandlingene magre resultater. «Ingen kunne forutse dette i sine verste marereritter.»

Margalit mener Netanyahu gjorde feil i å stenge døren for en allianse med Isaac Herzog og Arbeiderpartiet. Dermed kunne Netanyahus naturlige samarbeidspartnere på høyresiden presse mer ut av Likud i forhandlingene.

– For å styrke sin troverdighet hos sine velgere, tok han ikke så mye som én telefon til Isaac Herzog, skriver Margalit. Han mener Netanyahu burde gitt høyrepartiene og de religiøse partiene en mye kortere frist i forhandlingene, og brukt en samlingsregjering med Zionist Union som riset bak speilet.

Margalit er svært kritisk til at Netanyahu lot seg presse av Bayit Yehudi til å justisministerjobben til Ayelet Shaked.

 

Likud lot seg presse

Yossi Verter, kommentator i den venstreorienterte avisen Ha’aretz, understreker at Netanyahu måtte betale utpressingspriser for å få med sine «naturlige partnere» i regjeringen. Likud-partiet har måttet avgi så mange stillinger i regjeringen til andre partier at partiet sitter igjen med omtrent med samme antall porteføljer nå som i forrige periode – da de hadde ti færre mandater i Knesset.

– Prisen Netanyahu betalte for en smal regjering [støtte fra 61 Knesset-mandater] er den samme han måtte ha betalt for en nasjonal samlingsregjering med 85 Knesset-mandater. Ikke alle kan få til et stunt som det, kommenterer Verter.

 

Utenriksminister Netanyahu

Herb Keinon, kommentator i Jerusalem Post, skriver at Benjamin Netanyahu har beholdt utenriksministerstillingen for seg selv i et håp om å kunne gi den til Isaac Herzog i framtiden. Det har Netanyahus talsmann Nir Hefetz vært helt åpen om.

For israelsk utenrikstjeneste er det uheldig ikke å ha en dedikert utenriksminister, mener Keinon. Det er mulig at Israels tidligere ambassadør i Washington, Michael Oren, vil bli statssekretær i Utenriksdepartementet. Oren ble valgt inn i Knesset ved valget 17. mars som representant for Kulanu-partiet. Det er tydelig at dette eventuelt vil være et valg som Keinon ønsker velkommen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag