Stortinget avviste å anerkjenne Palestina

SV fikk ingen andre partier med seg på å stemme for at Norge skulle anerkjenne en palestinsk stat i dag.
Bare SV stemte for å anerkjenne Palestina i Stortinget torsdag 28. mai 2015. (Foto: Skjermdump fra Stortingets nett-tv)
Bare SV stemte for å anerkjenne Palestina i Stortinget torsdag 28. mai 2015. (Foto: Skjermdump fra Stortingets nett-tv)

Stortinget behandlet i dag et forslag fra SV-representantene Bård Vegar Solhjell og Audun Lysbakken om anerkjennelse av ”Palestina” som egen stat. Under debatten gjentok utenriksminister Børge Brende (Høyre) det som hele tiden har vært den sittende regjeringens linje i saken.

– En anerkjennelse av staten Palestina bør gjøres når det foreligger en fredsløsning som det internasjonale samfunnet kan støtte, sa Brende fra Stortingets talerstol ifølge NTB.

Bare SVs fem representanter stemte for forslaget. Arbeiderpartiet vedtok på landsmøtet å støtte anerkjennelse av Palestina dersom de kommer i regjering, men ville ikke være med på å instruere den nåværende regjeringen i saken.

Israels ambassade er glade for Stortingets avgjørelse.

– Vi er tilfreds med resultatet av denne saken. Det er en positiv og ansvarlig avgjørelse, uttaler ambassadør Raphael Schutz i en pressemelding.

– Israel støtter etableringen av en uavhengig palestinsk stat som lever side om side med Israel i fred og sikkerhet. Men en prematur anerkjennelse nå vil virke mot sin hensikt og være ødeleggende og skadelig for at dette målet blir oppnådd. Uten en framforhandlet avtale mellom Israel og palestinerne vil man ikke kunne ende opp med et levedyktig, fredsbevarende Palestina, men i stedet med enda en mislykket stat i Midtøsten, slik som Syria, Libya, Jemen eller Irak, sier Schutz.

– Disse forhandlingene handler ikke bare om opprettelsen av en palestinsk stat, men også om palestinernes anerkjennelse av Israel som det jødiske folkets nasjonalstat, legger han til.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise