Danny Danon blir ny ambassadør i FN

Statsminister Benjamin Netanyahu har utnevnt forskningsminister Danny Danon som Israels neste ambassadør til FN. Utnevnelsen møtes med bølge av kritikk.

Danny Danon. (Foto: Jens Schott Knudsen, flickr)
Danny Danon er Israels ambassadør til De forente nasjoner (FN). (Foto: Jens Schott Knudsen)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Fredag 14. august ble det klart hvem som blir Israels neste ambassadør i FN. Tidligere Knesset-medlem Einat Wilf, som talte under MIFFs Israel-konferanse i juni, har vært nevnt som en av favorittene til jobben. Men til slutt ble det forsknings-, teknologi- og verdensrom-minister Danny Danon som trakk det lengste strået.

Danny Danon (44) har vært Knesset-representant for Likud siden 2009. Etter valget i mars 2015 ble han for første gang utnevnt som statsråd.

– FN-plattformen er veldig viktig, og jeg er sikker på at Danon vil kjempe med all sin kraft for å presentere sannheten på den internasjonale arena, sa Netanyahu da han kunngjorde utnevnelsen.

Danon tilhører høyresiden i Likud, og har ofte vært en av Netanyahus fremste kritikere i eget parti. For et år siden ga Netanyahu Danon sparken som viseforsvarsminister og kalte ham “uansvarlig”, påpeker Lahav Harkov, journalist i Jerusalem Post, på Twitter.

Tidligere utenriksminister Tzipi Livni (Zionist Union) kritiserer utnevnelsen av Danon.

– Netanyahu ofrer Israels sikkerhetsinteresser for personlig politisk gevinst, skriver hun på Twitter.

– Utnevnelsen av Danon viser hvor mye respekt Netanyahu har for den institusjonen, kommenterer Elhanan Miller i Times of Israel med ironisk undertone.

Noen observatører tror Danon ble utnevnt av Netanyahu for å bli kvitt en brysom politisk opponent i Jerusalem. Flere frykter at Danons politiske profil vil skade Israels omdømme internasjonalt.

– Danon går sterkt imot en tostatsløsning og har uttrykt støtte til annektering av Vestbredden. Han er også en alliert av [republikaneren] Rick Perry, en av [president] Obamas fremste kritikere, påpeker Barak Ravid Ha’aretz.

Danon overtar ledelsen av Israels FN-delegasjon etter Ron Prosor.

Forrige artikkelForslag om mer hebraisk og arabisk
Neste artikkelHøyre- og KrF-politikere misliker at Erik Fosse ble valgt som fredstaler
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.