Ashkenazi ønskes velkommen i politikken

Både Yesh Atid og Arbeiderpartiet kjemper om å få den tidligere forsvarssjefen inn i sine rekker.

Gabi Ashkenazi. (Foto: Gvahim, flickr)
Gabi Ashkenazi. (Foto: Gvahim, flickr)

Gabi Ashkenazi var forsvarssjef i Israel fra 2007 til 2011. Han kunne ikke stille til Knesset-valget i mars på grunn av en pågående etterforskning. I følge medielekkasjer har riksadvokat Yehuda Weinstein besluttet å avslutte etterforskningen, men det har ennå ikke kommet noe brev om vedtaket. En formell slutt på etterforskningen vil bane vei for at Ashkenazi kan starte en politisk karriere.

Yesh Atid, sentrumspartiet til Yair Lapid, har allerede ønsket Ashkenazi velkommen. Også opposisjonsleder Isaac Herzog ønsker å ha generalen inn i Arbeiderpartiets rekker, melder Jerusalem Post.

– Jeg ønsker at alle som blir med i politikken, spesielt noen så dyktige som Ashkenazi, blir med i Arbeiderpartiet og hjelper oss å vinne det neste valget, sier Herzog til Hærens radio.

Lapid har lovet Ashkenazi plass som nummer to på valglisten til neste valg. Velger Ashkenazi Arbeiderpartiet kan han komme til å utfordre Herzog i et partiledervalg.

Forrige artikkelTredje knivangrep på tre dager
Neste artikkelHaifa inn på viktig containerrute
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.