Ultraortodoks minister ut av økonomidepartementet

Aryeh Deri har fratrådt stillingen som økonomiminister i den israelske regjeringen. Det kan gi fortgang i oppstarten av israelsk gassutvinning, ifølge Netanyahu.

Statsminister Benjamin Netanyahu og Shas' leder Aryeh Deri. (Foto: Statsministerens kontor / Flickr.com / Wikimedia Commons)

Lederen for det ultraortodokse partiet Shas, Aryeh Deri, har frasagt seg stillingen som økonomiminister i protest mot regjeringens rammeplan for framtiden til gassindustrien i Israel, ifølge Israel Hayom.

Deri blir sittende i regjeringen, men med mindre ansvar enn tidligere. Han beholder lederskapet over departementet for utviklingen av områdene Negev og Galilea, og dette departementet får en noe større budsjettpott enn tidligere.

Ansvaret for økonomidepartementet overtas midlertidig av statsminister Benjamin Netanyahu, inntil en ny økonomiminister blir utnevnt.

Deri har stått i veien for en rammeplan for gassektoren i det israelske næringslivet, hovedsakelig på grunn av at han er uenig i et forslag om å lempe på praktiseringen av konkurranselovgivningen i anbudsrundene om utviklingen av gassindustrien. Ifølge Netanyahu er den nye utviklingen ”et betydelig steg i retning av gassutvinning i Israel”.

– Naturgass vil være Israels fremste vekstområde i de kommende årene. Dette vil innebære investeringer for milliarder av dollar de neste to årene, og å utvikle støtteindustrier, og dermed arbeidsplasser til det israelske folket, sier statsministeren.

– Utvinningen av naturgass vil føre til reduserte energipriser og levekostnader, og hjelpe Israel mot å bli energi-uavhengige, påpeker han også.

Forrige artikkelButikken heter Hitler 2
Neste artikkelMinst tre års fengsel for steinkastere
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/