Ultraortodoks minister ut av økonomidepartementet

Statsminister Benjamin Netanyahu og Shas' leder Aryeh Deri. (Foto: Statsministerens kontor / Flickr.com / Wikimedia Commons)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Lederen for det ultraortodokse partiet Shas, Aryeh Deri, har frasagt seg stillingen som økonomiminister i protest mot regjeringens rammeplan for framtiden til gassindustrien i Israel, ifølge Israel Hayom.

Deri blir sittende i regjeringen, men med mindre ansvar enn tidligere. Han beholder lederskapet over departementet for utviklingen av områdene Negev og Galilea, og dette departementet får en noe større budsjettpott enn tidligere.

Ansvaret for økonomidepartementet overtas midlertidig av statsminister Benjamin Netanyahu, inntil en ny økonomiminister blir utnevnt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Deri har stått i veien for en rammeplan for gassektoren i det israelske næringslivet, hovedsakelig på grunn av at han er uenig i et forslag om å lempe på praktiseringen av konkurranselovgivningen i anbudsrundene om utviklingen av gassindustrien. Ifølge Netanyahu er den nye utviklingen ”et betydelig steg i retning av gassutvinning i Israel”.

– Naturgass vil være Israels fremste vekstområde i de kommende årene. Dette vil innebære investeringer for milliarder av dollar de neste to årene, og å utvikle støtteindustrier, og dermed arbeidsplasser til det israelske folket, sier statsministeren.

– Utvinningen av naturgass vil føre til reduserte energipriser og levekostnader, og hjelpe Israel mot å bli energi-uavhengige, påpeker han også.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag