Deri blir innenriksminister

Partileder Aryeh Deri fra det ultraortodokse partiet Shas blir Israels nye innenriksminister.

Aryeh Deri er leder for det ultraortodokse partiet Shas, og nå innenriksminister i Israel. (Foto: Wikimedie Commons)
Aryeh Deri er leder for det ultraortodokse partiet Shas, og nå innenriksminister i Israel. (Foto: Wikimedie Commons)

Søndag godkjente den israelske regjeringen statsministerens utnevnelse av Aryeh Deri som ny innenriksminister, ifølge Israel Hayom.

Innenriksdepartementet var formelt underlagt statsminister Benjamin Netanyahu i tre uker, etter at den forhenværende ministeren Silvan Shalom (Likud) trakk seg 20. desember på grunn av anklager om seksuell trakassering.

Aryeh Deri (56) var innenriksminister fra 1988 til 1992 og en periode i 1993, fram til han måtte gå av på grunn av anklager om korrupsjon. I år 2000 endte rettssaken med at han ble dømt. Deri sonet i underkant av to år i fengsel for å ha mottatt bestikkelser da han var minister. Han var Knesset-medlem fra 1992 til 1999.

I 2012 gjorde han politisk comeback da han ble partileder i Shas. I 2013 ble han valgt inn i Knesset igjen. Etter valget i 2015 ble han med i regjeringen. De første månedene var han økonomiminister, men trakk seg fra denne posten etter uenigheter om en rammeavtale for gassindustrien i Israel. Etter det fikk han tildelt departementet for utvikling av regionene Negev og Galilea. Nå skal han styre innenriksdepartementet i tillegg. De to største aktuelle utfordringene for innenriksdepartementet er ifølge Netanyahu å håndtere ulovlig innvandring og å reformere det kommunale skattesystemet. Få ville ha forutsett at han noen gang kom til å få en ny mulighet som innenriksminister, og utnevnelsen blir kritisert av opposisjonen i Knesset.

Forrige artikkelSe den rørende historien om Hananel som overlevde et knivangrep
Neste artikkelAngrep jøder i Marseille med machete
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/