Netanyahu fortsetter som partileder

Torsdag ble det avgjort at Benjamin Netanyahu fortsetter som partileder for Likud for syvende valgperiode.

Benjamin Netanyahu opplever sin kanskje tøffeste tid som statsminister. (Foto: GPO)
Benjamin Netanyahu er ingen tilhenger av atomavtalen med Iran, men ser én positiv ting med den. (Foto: GPO)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Valgkomiteen i Likud vedtok torsdag å ta til følge en intern avgjørelse i partiet om å avlyse partiledervalget som skulle ha funnet sted 23. februar. Valgkomiteen erklærer i stedet at den sittende partilederen og statsministeren Benjamin Netanyahu utnevnes som leder også for neste periode. Årsaken er at Netanyahu var den eneste kandidaten som stilte til valg. Ingen ville ta opp kampen mot ham fordi han er partiets statsministerkandidat også ved neste Knesset-valg, forklarer valgkomiteens leder Menahem Neeman til Jerusalem Post. Dermed starter Netanyahu nå sin syvende periode som partileder.

Ha’aretz-journalist Yossi Verter kritiserer Netanyahu for å ha holdt potensielle motstandere nede ved å utsette partiledervalget i det lengste, før det til slutt ble avlyst.

Til sammen er Netanyahu partiets lengst sittende partileder, når han nå går inn i sitt 18. år i rollen. Likud har ellers også tradisjon for å la partilederne sitte relativt lenge i israelsk sammenheng. Helt siden partiet ble grunnlagt i 1973, har partiet bare hatt fire ledere: Menachem Begin fra 1973 til 1983, Yitzhak Shamir fra 1983 til 1993, Ariel Sharon fra 1999 til 2005 og Benjamin Netanyahu, som først var leder fra 1993 til 1999 og som ble gjenvalgt etter Sharon i 2005. Alle fire har vært statsministre. Den som har blitt valgt til leder flest ganger er Begin, som satt i ni valgperioder.
Jerusalem Post nevner forsvarsminister Moshe Ya’alon og Jerusalem-ordfører Nir Barkat som potensielle lederkandidater i framtiden, men dette er ikke aktuelt i øyeblikket.

Forrige artikkelTo knivangrep torsdag
Neste artikkel2015 ble rekordår for samhandel med Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/