– Israel må beholde Ariel

I en framtidig fredsavtale må byen Ariel i Samaria, samt de store bosetningsblokkene rundt Jerusalem, beholdes av Israel. Dette krever opposisjonslederen i Knesset, Isaac Herzog fra Zionist Union.

Zionist Union-leder Isaac Herzog. (Foto: Flash90)
Zionist Union-leder Isaac Herzog. (Foto: Flash90)

Tirsdag besøkte Isaac Herzog den israelske bosetningen Ariel i Samaria på Vestbredden, ifølge Times of Israel. Der benyttet han anledningen til å uttale at Israel må beholde byen i en framtidig fredsavtale med palestinerne, sammen med Gush Etzion-blokken sør for Jerusalem og Ma’ale Adumim-blokken øst for Jerusalem.

Byen Ariel er den fjerde største av de israelske bosetningene på Vestbredden, med en befolkning på 20.000. De tre største er Modiin Illit, Beitar Illit og Ma’ale Adumim.

Herzog har den senere tiden tatt til orde for at Israel ensidig bør gjennomføre en separasjonsplan der sikkerhetsbarrieren utvides, slik at palestinerne på Vestbredden fysisk avskjæres fra kontakt med de store bosetningsblokkene. Han har også nylig uttalt at det ikke er noen mulighet for en tostatsløsning i øyeblikket. Mange har oppfattet disse uttalelsene som et nytt skritt til høyre i hans politiske profil.

I Ariel uttalte han at innbyggerne der ”har den samme retten til sikkerhet som de i Tel Aviv”. Et gjerde som adskiller de store bosetningsblokkene fra den palestinske befolkningen ville hindre terrorister i å infiltrere dem, sa han. Et slikt gjerde ville også signalisere hvor det for Israel går en rød linje mot områder der Israel ikke vil bygge, argumenterte han.

– Et gjerde rundt Ariel er ikke luksus. Det er en sikkerhetsforpliktelse staten skylder sine innbyggere, sa Herzog.

– Om det ikke er mulig å oppnå en avtale med palestinerne i dag, så er det i det minste mulig å adskille de to folkene. Vi må sette en grense som sier hvor det ikke skal finne sted noen byggeaktivitet, ellers vil konflikten bare bli verre, fortsatte han.

Forrige artikkelLars Akerhaug i MIFF Ringerike: Islamsk stat og trusselen mot Israel + årsmøte
Neste artikkelEliav Gelman ble drept under et terrorangrep onsdag
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/