– Jeg vil sørge for langsiktig sikkerhet

Da den republikanske presidentkandidaten John Kasich talte på AIPAC-konferansen, la han fram sine mål om å bekjempe IS, stanse Irans terrornettverk og sørge for langsiktig sikkerhet i Midtøsten.

John Kasich talte på AIPAC-konferansen mandag 21. mars. (Foto: Skjermdump fra AIPACs videooverføring)
John Kasich talte på AIPAC-konferansen mandag 21. mars. (Foto: Skjermdump fra AIPACs videooverføring)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

– Min støtte og vennskap med Israel har vært fast og urokkelig i 35 år, innledet Kasich.

Han er foreløpig den som har lavest oppslutning av de tre republikanerne som kjemper om å bli sitt partis presidentkandidat. Men selv om han ligger et par hestehoder bak Donald Trump og Ted Cruz på målingene, er han fortsatt med i kampen. Hos AIPAC lovet han å ”ikke bare respektere den langvarige arven av en tett relasjon mellom Israel og USA, men å utvide og utvikle relasjonen”.

 

– USA bør trekke seg fra atomavtalen

I likhet med de andre republikanske kandidatene er han negativ til atomavtalen med Iran.

– Jeg har tatt til orde for at USA bør trekke seg fra atomavtalen som reaksjon på den siste tidens rakettprøveskytinger i Iran. Prøveskytingen av raketter er et brudd på ånden i atomavtalen, sa han.

– Verdenssamfunnet bør gjeninnføre sanksjonene mot Iran hvis Iran bryter ett eneste punkt av atomavtalen, fortsatte han.

– I Kasich-administrasjonen blir det ingen flere illusoriske avtaler med selverklærte fiender, lovet han.

 

– Vi skal bekjempe IS

I talen markedsførte Kasich seg selv som den mest erfarne innen utenriks- og forsvarspolitikk blant de aktuelle kandidatene.

– Den første dagen min i det ovale kontoret vil jeg få på plass et solid team som vil sikre langsiktig sikkerhet for dette landet og for våre allierte, som Israel, sa han.

– Vi vil utrettelig jobbe sammen med Israel for å møte Irans regionale aggresjon og finansiering av terrorisme. Vi vil hjelpe til med å stanse våpenforsendelser til Hizbollah. Vi vil bekjempe IS i Syria og Irak. Vi vil hjelpe Israel å avskjære våpenforsendelser og pengeoverføringer fra Iran til Hamas. Vil også bygge videre på Israels nye relasjoner med gulf-landene, som har vokst fram på grunn av den feilslåtte atomavtalen, sa Kasich.

 

Fordømmer antisemittisme og terror

Han uttrykte også sterk motstand til BDS-bevegelsen og andre krefter som vil isolere Israel.

– Kasich-administrasjonen vil fra starten av jobbe for å stanse og eliminere alle former for intoleranse, hat, rasisme og antisemittisme, enten det er innenriks eller internasjonalt, og særlig i internasjonale institusjoner. Jeg fordømmer alle forsøk på å isolere, presse og delegitimere staten israel, sa kandidaten.

Han kommenterte også terrorbølgen som har rammet Israel det siste halve året.

– Dette er et resultat av den kulturen av død som de palestinske lederne har fremmet i over 50 år. Det kan de ikke fortsette med hvis de virkelig vil ha fred med Israel, sa Kasich.

– Det er ikke noe håp om fred før palestinske ledere anerkjenner Israels rett til å eksistere som jødisk stat og at vold er uakseptabelt. I mellomtiden kan vi fremme stabilitet i regionen ved å gi Israel vår fulle støtte. Vi kan sørge for at Israel har det de trenger for å forsvare seg selv med våpen, informasjon, teknologi, politisk solidaritet, og vi kan jobbe i det stille med å tilrettelegge for israelske og palestinske forsøk på å oppnå forsoning. Det er dette som bør forventes av en pålitelig alliert.

Her kan du se hele talen til John Kasich på video.

Forrige artikkel– Jeg vil ikke være nøytral
Neste artikkelHillary Clinton vil ”ta USAs Israel-relasjon til et nytt nivå”
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/