Israelere foretrekker hvem som helst av disse foran Obama

Et flertall av israelerne mener at hvilken som helst av de aktuelle amerikanske presidentkandidatene vil være bedre for Israel enn Obama. Les her hvem israelerne helst vil ha som USAs neste president.

Fra venstre: De amerikanske presidentkandidatene Donald Trump, Hillary Clinton, Bernie Sanders, Ted Cruz og John Kasich. (Foto: Skjermdump fra AIPAC / YouTube ogt Phil Roeder / Flickr.com / CC)
Fra venstre: De amerikanske presidentkandidatene Donald Trump, Hillary Clinton, Bernie Sanders, Ted Cruz og John Kasich. (Foto: Skjermdump fra AIPAC / YouTube ogt Phil Roeder / Flickr.com / CC)

Hvem som enn måtte vinne det kommende presidentvalget i USA, så vil det være bedre for Israel enn Obama har vært. Det mener et flertall på 51 prosent av respondentene i en fersk undersøkelse TNS har utført for den israelske tv-kanalen Channel 1. Undersøkelsen er gjengitt av Times of Israel og Jerusalem Post. 26 prosent sier de ikke tror en ny president i USA vil bety noen forskjell for Israel. Bare åtte prosent sier de tror en ny president vil bli verre for Israel enn det Obama har vært. 15 prosent sier at de ikke vet om en ny president vil bli bedre eller verre for Israel.

 

De fleste vil ha Clinton

I valget mellom toppkandidatene Hillary Clinton (Demokratene) og Donald Trump (Republikanerne) svarer hele 68 prosent at de har et godt inntrykk av Clinton. Bare 14 prosent svarer at de har et dårlig inntrykk av henne. 43 prosent sier de har et godt inntrykk av Donald Trump, mens 37 prosent har et dårlig inntrykk av ham.

På spørsmål om hvem av de to som ville være best for Israel å ha som amerikansk president, svarer 42 prosent Clinton og 34 prosent Trump. 24 prosent svarer at ingen av de to ville være best for Israel eller at de ikke vet.

På spørsmål om hvem de rent faktisk tror kommer til å vinne valget, svarer 39 prosent at de tror på seier for Clinton, 30 prosent tror på Trump, tre prosent tror Bernie Sanders blir president, mens Ted Cruz og Johnm Kasich forutsies som president av én prosent hver. 16 prosent svarer ”vet ikke”.

 

Tror Trump og Netanyahu ville samarbeide best

Samtidig svarer 42 prosent at de tror Trump og Netanyahu ville få til et bedre samarbeidsforhold enn det Clinton og Netanyahu ville. 32 prosent sier de tror Clinton ville være den som ville jobbe best sammen med Israels statsminister. De resterende 26 prosent svarer ”vet ikke”.

Fire av de fem kandidatene gjorde rede for sitt Israel-vennskap under AIPAC-konferansen i mars. Her kan du lese hva hver av dem sa. Bernie Sanders stilte ikke opp på Israel-vennenes storkonferanse. Han vakte sterke reaksjoner i Israel da han uttalte seg om Israel, Gaza og Hamas tidligere i april.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise