Lieberman blir forsvarsminister

Punkterte forhandlingene med Zionist Union.

Avigdor Lieberman. (Foto: Wikimedia Commons)
Avigdor Lieberman. (Foto: Wikimedia Commons)

På morgenen onsdag 18. mai var israelske medier fulle av meldinger om Zionist Unions snarlige inntog i regjeringen. På ettermiddagen tok saken en ny vending. Zionist Union-leder Isaac Herzog reagerte med å trekke seg fra forhandlingene da det ble kjent at Netanyahu også forhandlet om å slippe Avigdor Lieberman og partiet Israel Beiteinu inn i regjeringen.

Torsdag 19. mai er det så godt som klart at Lieberman blir forsvarsminister i Netanyahus regjering. Sofa Landver fra Liebermans parti får ansvar for integreringsdepartementet. Forhandlingene om koalisjonsavtalen er ikke sluttført, men det antas at avtalen kan undertegnes allerede fredag 20. mai. Hvis ikke Netanyahu ombestemmer seg igjen.

Det meldes ellers at Netanyahu vurderer å flytte Moshe Ya’alon fra forsvarsminister til utenriksminister.

Forrige artikkelIsraelsk professor til Akershus festning
Neste artikkel– Jødisk tilstedeværelse i Europa kan ikke lenger tas som en selvfølge
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.