Lieberman blir forsvarsminister

Punkterte forhandlingene med Zionist Union.

Avigdor Lieberman. (Foto: Wikimedia Commons)
Avigdor Lieberman. (Foto: Wikimedia Commons)

På morgenen onsdag 18. mai var israelske medier fulle av meldinger om Zionist Unions snarlige inntog i regjeringen. På ettermiddagen tok saken en ny vending. Zionist Union-leder Isaac Herzog reagerte med å trekke seg fra forhandlingene da det ble kjent at Netanyahu også forhandlet om å slippe Avigdor Lieberman og partiet Israel Beiteinu inn i regjeringen.

Torsdag 19. mai er det så godt som klart at Lieberman blir forsvarsminister i Netanyahus regjering. Sofa Landver fra Liebermans parti får ansvar for integreringsdepartementet. Forhandlingene om koalisjonsavtalen er ikke sluttført, men det antas at avtalen kan undertegnes allerede fredag 20. mai. Hvis ikke Netanyahu ombestemmer seg igjen.

Det meldes ellers at Netanyahu vurderer å flytte Moshe Ya’alon fra forsvarsminister til utenriksminister.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise