Beklager at Ya’alon trekker seg

Statsminister Benjamin Netanyahu tilbød Moshe Ya’alon (bildet) å bli utenriksminister.

Israels forsvarsminister Moshe Ya'alon. (Foto: Wikimedia Commons.)
Israels forsvarsminister Moshe Ya'alon. (Foto: Wikimedia Commons.)

Avtroppende forsvarsminister Moshe Ya’alon kunngjorde fredag 20. mai at han avviser statsminister Benjamin Netanyahus tilbud om å bli utenriksminister. Ya’alon trekker seg også fra Knesset, og åpner derfor døren til nasjonalforsamlingen for Yehuda Glick, neste Likud-kandidat på valglisten.

Netanyahu sier han beklager at Ya’alon trekker seg fra politikken. Han avviser Ya’alons anklage om at Likud er tatt over av ekstreme elementer.

– Likud tror på demokratiet. Likud er en liberal nasjonalbevegelse, en bevegelse som er forpliktet på å bevare Israel som en jødisk og demokratisk stat. Likud representerer hovedstrømmen av meninger i folket, og er forpliktet på landets sikkerhet og ønsket om fred, svarer Netanyahu.

Statsministeren sier han så en stor diplomatisk mulighet, og at han derfor hadde invitert Zionist Union med i regjeringen. Han holder fortsatt døren åpen for Isaac Herzogs parti, men Herzog har avvist å fortsette regjeringsforhandlinger når Avigdor Lieberman kom inn i regjeringen som forsvarsminister.

Ya’alon har varslet at han ønsker å vende tilbake til politikken for å kjempe om makten i landet en gang i framtiden.

Forrige artikkelIsraels herrelandslag i volleyball er i Norge
Neste artikkelIsrael foran Norge i levealder
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.