Kahlon: – Muligheter for betydelig endring i regionen

Finansminister Moshe Kahlon ser store diplomatiske muligheter i regionen, og ber Zionist Union og Isaac Herzog bli med i regjeringen.
Moshe Kahlon. (Foto: Kahlons Facebook-side)
Moshe Kahlon. (Foto: Kahlons Facebook-side)

Finansminister Moshe Kahlon har ikke gitt opp å få med Zionist Union i regjeringen, melder Ha’aretz.

– Ikke gå glipp av den historiske muligheten som er skapt. Du deltar ikke i en fredsprosess og skaper ikke endring i opposisjonen, sa Kahlon med adresse til partileder Isaac Herzog under et møte i Netanya onsdag.

– Ryktene og snakket om en betydelig diplomatisk prosess i vår region er basert på mye mer enn bare hint i avisene. Det er mulighet for en betydelig endring på retningen på et regionalt nivå, la Kahlon til. Han ville ikke gå i detaljer, men nevnte mulighetene for å få til «en regional konferanse hvor alle de interesserte partene i regionen vil være representert».

Dersom statsminister Benjamin Netanyahu velger å gjøre diplomatiske framstøt som blir avvist av hans mest høyreorienterte koalisjonsmedlemmer, trenger han støtte fra Zionist Union for å bevare flertallet i Knesset.

Torsdag kunne Ha’aretz melde at forsøkene på å få med Zionist Union i regjeringen er gjenopptatt. Arbeidet blir særlig rettet mot Tzipi Livni, som inntil nå har vært motstander av å gå med i regjeringen.

Motstanden blant Zionist Unions Knesset-medlemmer mot å gå med i regjeringen skal være redusert de siste ukene.

– Hadde jeg kjent til hva Herzog og Netanyahu hadde kommet frem til, som Herzog fortalte da forhandlingene ble avbrutt, ville jeg ikke gått ut offentlig mot regjeringsdeltakelse slik jeg gjorde, men jeg ville vært den første til å gå inn i regjeringen, sier en anonym Knesset-representant i Zionist Union.

Offisielt avviser partiet at det er aktuelt å gå inn i regjeringen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise