Kahlon: – Muligheter for betydelig endring i regionen

Finansminister Moshe Kahlon ser store diplomatiske muligheter i regionen, og ber Zionist Union og Isaac Herzog bli med i regjeringen.

Moshe Kahlon. (Foto: Kahlons Facebook-side)
Moshe Kahlon. (Foto: Kahlons Facebook-side)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Finansminister Moshe Kahlon har ikke gitt opp å få med Zionist Union i regjeringen, melder Ha’aretz.

– Ikke gå glipp av den historiske muligheten som er skapt. Du deltar ikke i en fredsprosess og skaper ikke endring i opposisjonen, sa Kahlon med adresse til partileder Isaac Herzog under et møte i Netanya onsdag.

– Ryktene og snakket om en betydelig diplomatisk prosess i vår region er basert på mye mer enn bare hint i avisene. Det er mulighet for en betydelig endring på retningen på et regionalt nivå, la Kahlon til. Han ville ikke gå i detaljer, men nevnte mulighetene for å få til “en regional konferanse hvor alle de interesserte partene i regionen vil være representert”.

Dersom statsminister Benjamin Netanyahu velger å gjøre diplomatiske framstøt som blir avvist av hans mest høyreorienterte koalisjonsmedlemmer, trenger han støtte fra Zionist Union for å bevare flertallet i Knesset.

Torsdag kunne Ha’aretz melde at forsøkene på å få med Zionist Union i regjeringen er gjenopptatt. Arbeidet blir særlig rettet mot Tzipi Livni, som inntil nå har vært motstander av å gå med i regjeringen.

Motstanden blant Zionist Unions Knesset-medlemmer mot å gå med i regjeringen skal være redusert de siste ukene.

– Hadde jeg kjent til hva Herzog og Netanyahu hadde kommet frem til, som Herzog fortalte da forhandlingene ble avbrutt, ville jeg ikke gått ut offentlig mot regjeringsdeltakelse slik jeg gjorde, men jeg ville vært den første til å gå inn i regjeringen, sier en anonym Knesset-representant i Zionist Union.

Offisielt avviser partiet at det er aktuelt å gå inn i regjeringen.

Forrige artikkelIsraelsk araber dømt til 25 år i fengsel for terrorangrep
Neste artikkel– Dobbeltstandard mot Israel er eksempel på antisemittisme
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.