Kahlon: – Muligheter for betydelig endring i regionen

Finansminister Moshe Kahlon ser store diplomatiske muligheter i regionen, og ber Zionist Union og Isaac Herzog bli med i regjeringen.
Moshe Kahlon. (Foto: Kahlons Facebook-side)
Moshe Kahlon. (Foto: Kahlons Facebook-side)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Finansminister Moshe Kahlon har ikke gitt opp å få med Zionist Union i regjeringen, melder Ha’aretz.

– Ikke gå glipp av den historiske muligheten som er skapt. Du deltar ikke i en fredsprosess og skaper ikke endring i opposisjonen, sa Kahlon med adresse til partileder Isaac Herzog under et møte i Netanya onsdag.

– Ryktene og snakket om en betydelig diplomatisk prosess i vår region er basert på mye mer enn bare hint i avisene. Det er mulighet for en betydelig endring på retningen på et regionalt nivå, la Kahlon til. Han ville ikke gå i detaljer, men nevnte mulighetene for å få til “en regional konferanse hvor alle de interesserte partene i regionen vil være representert”.

Dersom statsminister Benjamin Netanyahu velger å gjøre diplomatiske framstøt som blir avvist av hans mest høyreorienterte koalisjonsmedlemmer, trenger han støtte fra Zionist Union for å bevare flertallet i Knesset.

Torsdag kunne Ha’aretz melde at forsøkene på å få med Zionist Union i regjeringen er gjenopptatt. Arbeidet blir særlig rettet mot Tzipi Livni, som inntil nå har vært motstander av å gå med i regjeringen.

Motstanden blant Zionist Unions Knesset-medlemmer mot å gå med i regjeringen skal være redusert de siste ukene.

– Hadde jeg kjent til hva Herzog og Netanyahu hadde kommet frem til, som Herzog fortalte da forhandlingene ble avbrutt, ville jeg ikke gått ut offentlig mot regjeringsdeltakelse slik jeg gjorde, men jeg ville vært den første til å gå inn i regjeringen, sier en anonym Knesset-representant i Zionist Union.

Offisielt avviser partiet at det er aktuelt å gå inn i regjeringen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise